A Ferences Misszió  

   

Hogyan pályázhat?  

   

ofm new

   

kolostor logo

   

Kiss Gyula A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány a Budapesten élő, de kárpátaljai származású Kiss Gyula nyugalmazott pedagógus adományának köszönhetően 10 millió forintos alapot hozott létre 2012. novemberi kuratóriumi ülésén, a Kárpátalján működő gyermek néptánccsoportok támogatására. Ezen kívül minden évben díjazni kívánja a rovásírás elsajátításában kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat és az őket segítő tanárokat, illetve a magyar nyelv és irodalom valamint magyar történelem iskolai oktatásában jeleskedő kárpátaljai pedagógusokat is. A pénzalapból minden év novemberében a törzstőke kamata kerül szétosztásra, mely 2013-ban várhatóan 700.000 forintot tesz majd ki.

Az alapot létrehozó 81 éves Kiss Gyula szándéka, hogy adományával megteremtse a magyar iskolákban az autentikus magyar néptáncok és népdalok valamint a rovásírás megtanulásának feltételeit, és ráirányítsa a figyelmet a magyar nyelv és irodalom valamint a magyar történelem megismerésének fontosságára. Ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy a kárpátaljai magyar közösség megőrizhesse identitását, és teljes értékű, lelkileg egészséges életet élhessen szülőföldjén.

A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány megtiszteltetésnek tartja, hogy Kiss Gyula tanár úr a 10 millió forint hosszú távú kezelését rá bízta. Kérünk mindenkit, aki fontosnak tartja a pénzalap célkitűzéseit, hogy támogassa e nemes kezdeményezést anyagi hozzájárulásával. Ha valakiben felmerül, hogy más fontos célokat szeretne támogatni, más hasonló pénzalap működtetését is szívesen segítjük, vállaljuk.

 

Az elkülönített alap számlaszáma: 11600006-00000000-60324308
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kiss Gyula életrajza

A "Magyar Kultúráért Kárpátalján" pénzalap ügyrendje

 

   
 

 

online adomanyozas logofacebook logo