A Ferences Misszió  

   

Hogyan pályázhat?  

   

ofm new

   

kolostor logo

   

Láng Kornelia1955-ben születtem Budapesten. Óbudán nevelkedtem, az Árpád Gimnáziumban érettségiztem, majd a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki karán szereztem diplomát 1979-ben. Kezdetben egy tervezőintézetben dolgoztam, a gyermekek születése után egyéni vállalkozóként főleg felmérési munkák rajzolását végeztem otthon, az utóbbi 10 évben egy kisvállalkozás alkalmazásában adminisztratív munkaköröm volt. Jelenleg már nyugdíjas vagyok.
1984-ben kötöttünk házasságot férjemmel, Sváb Jánossal, aki gépészmérnökként dolgozik. Három gyermekünk született, akik az Orsolya rendi Szent Angéla Általános Iskola és Gimnáziumba jártak. Rajtuk keresztül kapcsolódtunk az Országúti Ferences plébániához és a Tövis utcai templomhoz.
A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványhoz Úry Ágnes kuratóriumi tagon keresztül jutottam, 2005. júniusában választottak a kuratórium tagjává.
Korábban nem jártam Kárpátalján, de azóta számos alkalommal, szinte minden évben voltam a szokásos alapítványi rendezvény vagy egyéb esemény kapcsán. Ezeken az alkalmakon sok emberrel volt szerencsém találkozni, vannak, akikkel évről évre, mint jó ismerősökkel tudok beszélgetni és tájékozódni az aktuális problémákról. A „hivatalos program” mellett többször nyílt lehetőségem, hogy kisebb kirándulásokat is tegyünk családtagjaimmal, akik időnként elkísérnek egy-egy útra. Remélem - amíg erőm engedi és a jó Isten segít – még néhány éven keresztül részt vehetek az Alapítvány munkájában.

Budapest, 2021. május

   
 

 

online adomanyozas logofacebook logo