A Ferences Misszió  

   

Hogyan pályázhat?  

   

ofm new

   

kolostor logo

   

Kacsó András

A második világháború alatt születtem. Rokonságom kivette a részét a nehézségekből: kétszeri frontszolgálat, Don kanyar, menekülés a "felszabadítók" elől, hosszú hadifogság, bolsevik hatalom átvétel.... Gyermekkoromat Esztergomban töltöttem anyai nagyszüleim felügyelete mellett. A Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban érettségiztem és itt  ismertem meg feleségemet, akivel már 55 éve élünk boldog szerelemi házasságban.
Házasságunkban a "szokásos" nehézségek mellett, többnyire sikerült igent mondanunk az Úr szelíd hívásaira, ajánlataira. Így aztán abban a megtisztelő ajándékban részesültünk,  hogy tíz gyermeket nevelhettünk és jelenleg 21 unokánk van.
Tanulmányaink során feleségem zenetanár lett. A közel két évtizedes kizárólagos anyaság után egyik alapítója lett a Biatorbágyi Pászti Miklós Zeneiskolának, ahol zongorát, majd főleg szolfézst tanított, több mint húsz évig. Jómagam egyetemi éveimtől kezdve a Magyar Villamos Művekkel voltam különféle jogviszonyban (több mint 51 évig...). Jelenleg nyugdíjasként Biatorbágyon élünk.
Kárpátaljával Papp Tihamér OFM révén ismerkedtem meg a '90-es évek közepén. Ő javasolt a KFMA kuratóriumába. Dr. Magyari Erzsébet kuratóriumból történő kiválása után felkértek a kuratórium elnökének, mely címet azóta is betöltöm. A kuratórium tagjai és a kapcsolódó aktivisták mindig is kíváló emberek voltak, ezért elmondhatom, hogy életem legjobb "munkahelye" a KFMA kuratóriuma! Így aztán lassan már 30 éve sikeresen tudjuk szolgálni a főleg magyarországi adakozókat és a Kárpátalján élő testi-
lelki ínségben szenvedőket.

Budapest, 2021. május

 

   
 

 

online adomanyozas logofacebook logo