A Ferences Misszió  

   

Hogyan pályázhat?  

   

ofm new

   

kolostor logo

   

csapi ingyenkonyhaHét évvel ezelőtt nyitottuk meg ingyenkonyhánkat Csapon a legrászorultabbak számára, azzal a céllal, hogy meleg ételt juttassunk azoknak, akik mélyszegénységben élnek, illetve azon egyedülálló kisnyugdíjasoknak, akik idős koruk miatt már nem tudják ellátni magukat. Jelenleg 30 támogatottunk van, akik számára hetente két alkalommal, kedden és pénteken, biztosítunk négy napra elegendő meleg ételt, ami minden esetben két fogásból áll.

csapi ingyenkonyha 2Ők valamennyien nagyon rászorulnak a segítségre, mivel már nem tudják ellátni magukat, elsősorban a betegségeik miatt és nem mellesleg a pénz hiánya miatt. Ezen kívül, jelenleg 55 belsőmenekültnek is segítünk. Ők Ukrajna több régiójából érkeztek. Vannak árva gyerekek, beteg, idős emberek, ezeket élelmiszereken kívül, ruhával, ágyneművel, edényekkel, gyógyszerekkel is támogatjuk.

A konyha működtetéséhez szükséges források előteremtéséhez folyamatosan keressük a támogatókat, adományozókat. Rendszeresen adunk be támogatási kérelmeket Önökhöz is, melyek hála Istennek, meghalgatásra találnak és mindannyiszor pozitív elbírálásban részesültek.

csapi ingyenkonyha 3Az ingyenkonyha működtetését 6 munkatársunk végzi, akik valamennyien kisnyugdíjasok vagy munkanélküliek, így a munkájukért biztosított csekély összegű honorárium nagy segítséget jelent a számukra is.

Isten áldását kérjük minden adakozóra, aki segít, hogy mi is segíthessünk a rászorulókon, hogy meleg étel kerülhessen asztalukra.

 

Tisztelettel:
 Kopinecz Erzsébet, az ingyenkonyha vezetője

 

 

 

Pin It
   
 

 

online adomanyozas logo



facebook logo