A Ferences Misszió  

   

Hogyan pályázhat?  

   

ofm new

   

kolostor logo

   

magyar kulturaert Karpataljan dijatado 1A jelenlévőket Bunda Szabolcs, az alapítvány irodavezetője köszöntötte, majd ismertette az alapítvány és a támogatás történetét. A támogatást 2012 óta ítélik oda a kárpátaljai születésű Kiss Gyula, nyugdíjas tanár felajánlása eredményeképpen.

 

 

 

magyar kulturaert Karpataljan dijatado 3Fehér Ferenc, a Szent Márton Karitász Jótékonysági Alapítvány igazgatója röviden ismertette a karitász tevékenységét, valamint együttműködésüket a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvánnyal.

Ezt követően az alapítvány azokat a pedagógusokat díjazta, akik diákja az elmúlt év során első helyezést ért el a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség által rendezett tanulmányi versenyeken.

magyar kulturaert Karpataljan dijatado 2Ezt követően Perduk János, az alapítvány szakmai megbízottja szólt az egybegyűltekhez. Kiemelte a néptánc fontosságát, hisz egy hagyományunk megőrzésének egyik záloga. Ezt követően átadta a gyermek- és ifjúsági néptánccsoportok számára nyújtott támogatást, mely során a kuratórium azoknak nyújtott anyagi segítséget, akik az elmúlt hónap folyamán küldték be pályázatukat működésükre, tánctanárok fizetésére, népviseletre stb.

Mindezek után következhetett a nap fénypontja, a Kárpátalja kedvenc pedagógusai díj átadósa.

2023 kedvenc óvónője Bara-Harsányi Irénke (Tiszaágteleki Református Égigérő Bölcsőde és Óvoda) lett. Tanító kategóriában a legtöbb szavazatot Kasztner Edina (Beregszászi Bethlen Gábor Líceum) kapta. Tanár kategóriában pedig Nagy Zsuzsanna (Beregszászi Kossuth Lajos Líceum) nyerte el a megtisztelő címet.

A rendezvény zárásaként a Beregszászi Rezeda Néptáncegyüttes szilágysági és nagydobronyi táncokkal kápráztatta el a közönséget.

A rendezvény támogatója a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, amely helyszínt biztosított az ünnepi díjátadó számára.

 

magyar kulturaert Karpataljan dijatado 4

magyar kulturaert Karpataljan dijatado 5

 

 

 

 

Pin It
   
 

 

online adomanyozas logofacebook logo