A Ferences Misszió  

   

Hogyan pályázhat?  

   

ofm new

   

kolostor logo

   

csapi ingyen1A csapi ingyenkonyhán továbbra is csak elvitelre készítünk melegételt, egyházközségünk azon tagjainak, akik ágyhoz kötöttek, vagy már több éve nem hagyják el az othonukat. Idén már 29-re nőt azon rászorulók száma, akiknek készítünk és házhoz viszünk hetente két alkalommal, - kedden és pénteken, - négy napra elegendő meleg ételt, ami minden esetben két fogásból áll.

 

Ezen kívül vannak Csapon belső menekültek, akikről egyházközségünk is gondoskodik, ezek száma változó: 25-30 fő. Ők Ukrajna több régiójából érkeztek. Vannak árva gyerekek, beteg emberek, ezeket élelmiszereken kívül, ruhával, ágyneművel, edényekkel, gyógyszerekkel is támogatjuk.

A konyhán a vezető mellet négy kisegítő dolgozik. Ők főznek és kiszállítják az ételt a rászorulóknak. Egyúttal, ha szükséges, be is vásárolnak nekik (kenyeret, tejet) és a gyógyszerüket is kiváltják. Ebben a háborús időben az idős, beteg testvéreink egyre jobban igénylik a törődést, hogy beszélgessenek velük és ne hagyják őket egyedül.

A konyhán dolgozók, mind kisnyugdíjasok vagy munkanélküliek. Isten áldását kérjük minden adakozóra, aki segít, hogy mi is segíthessünk a rászorulókon, hogy meleg ételhez jussanak.

 

Tisztelettel,
a csapi egyházközség nevében,
Kopinecz Erzsébet

Pin It
   
 

 

online adomanyozas logofacebook logo