A Ferences Misszió  

   

Hogyan pályázhat?  

   

ofm new

   

kolostor logo

   

KMNE könyvbemutatóA Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) a Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokházban tartotta meg a Több mint nagycsalád! című kiadvány hivatalos bemutatóját 2023. január 19-én. A kötet a fennállásának tizedik évét méltató közösség tevékenységét mutatja be.


Az alkalmon az ungvári főkonzulátust Albertné Simon Edina konzul képviselte, a beregszászi külképviseletet pedig Sarkadi Gábor. A történelmi egyházak képviselőinek imája után Tarpai József köszöntötte az egybegyűlteket, a meghívott vendégeket.

A kötetEzt követően a kötet szerkesztője, Marosi Anita beszámolója következett. Kiemelte, hogy milyen nagy élmény volt a kötet elkészítése, hiszen a közös fotók láttán felelevenedett számos vidám emlék és élmény. A sok-sok kép mellett fontos szempont volt, hogy a könyv némi statisztikát is tartalmazzon, hogy az olvasó láthassa, hány családdal bővült az egyesület az elmúlt évek alatt, milyen sok tartalmas program színesítette ezt az elmúlt tíz évet. Tarpai József a könyv előszavában többek között a következőket írja: „… a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének rendkívül fontos szerepe van abban is, hogy Kárpátalján megmaradjon a magyar szó, megmaradjanak a magyar oktatási intézmények és közösségek, hogy tovább tudjuk örökíteni azokat az értékeket, amelyeket nagyszüleink, dédszüleink hagytak ránk…”

A Kárpátaljai Ferences Misszió a “Több mint nagycsalád!” c. könyv nyomdai költségeit támogatta.

 

 

Pin It
   
 

 

online adomanyozas logofacebook logo