A Ferences Misszió  

   

Hogyan pályázhat?  

   

ofm new

   

kolostor logo

   

Díjátadó ünnepségA Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány 2022-ben is lehetőséget biztosított a diákok, szülők számára, hogy szavazzanak kedvenc pedagógusukra. Az online szavazást november elején indította. A honlap látogatói egy hónapon át nevezhették be a számukra legkedvesebb óvónőt, tanítót és tanárt valamint SMS-ben szavazhattak rá. A szavazás lezárta után, azaz december 4-én a következő eredmények születtek:

Összesen nyolcvanhét pedagógust neveztek be: hét tanítót, hét óvónőt és húsz tanárt. Mintegy 2400 érvényes sms-es szavazat érkezett, e szerint az első helyezést nyerték el:

Óvónő kategória: Jakab Ivett – Tiszaágteleki Református Égigérő Bölcsőde és Óvoda
Tanító kategória: Selelja Julianna – Munkàcsi 3.szàmù II. Ràkòczi Ferenc Közèpiskola
Tanár kategória: Őcsák Michael – a Jánosi Líceum ukrán nyelv és irodalom szakos tanára

A kedvenc tanárok mellett az alapítvány pedagógusokat is díjazott, akik diákjai az elmúlt év során első helyezést értek el a külöböző Kárpátalján rendezett tanulmányi versenyeken.

Az eredményhirdetés már a hónap elején megtörtént, viszont a díjátadót december 10-án szervezték meg a beregszászi Kossuth Lajos Líceumban.

 dijatado 2022 1

 Bunda Szabolcs, az alapítvány irodavezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd ismertette a támogatásnak az eredetét és történetét, mely szerint a támogatást 2012 óta ítélik oda a kárpátaljai születésű Kiss Gyula, nyugdíjas tanár felajánlása eredményeképpen. Arra kérte az alapítványt, hogy használja a pénzt a leghatékonyabban, támogatva Kárpátalja kultúráját és oktatását. Az irodavezető felolvasta Kacsó András, a KFMA elnökének a résztvevőkhöz és nyertesekhez intézett levelét.

Fehér Ferenc, a Szent Márton Karitász Jótékonysági Alapítvány igazgatója is jelen volt a rendezvényen. Röviden ismertette a karitász tevékenységét, valamint együttműködésüket a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvánnyal.

A rendezvény fontos része volt a gyermek- és ifjúsági néptánccsoportok támogatásának kézbesítése is, mely során a kuratórium azoknak nyújtott anyagi segítséget, akik az elmúlt hónap folyamán küldték be pályázatukat működésükre, tánctanárok fizetésére, népviseletre stb.

Perduk János, az alapítvány szakmai megbízottja felhívta a figyelmet a néptánc, mint hagyomány megőrzésének fontosságára, röviden értékelte a néptánccsoportok pályázatait, valamint megköszönte az alapítványnak, hogy már tíz éve olyan területeket karol fel, ahol a kárpátaljaiak korábban nem kaptak elegendő megerősítést. Hangsúlyozta, hogy a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány által biztosított lehetőség önbizalmat, elismerést és nem utolsó sorban anyagi segítséget nyújt évről-évre a pedagógusoknak.

 

 

Pin It
   
 

 

online adomanyozas logofacebook logo