A Ferences Misszió  

   

Hogyan pályázhat?  

   

ofm new

   

kolostor logo

   

Díjátadó ünnepségA Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány 2021-ben is lehetőséget biztosított a diákok, szülők számára, hogy szavazzanak kedvenc pedagógusukra. Az online szavazást november elején indította. A honlap látogatói egy hónapon át nevezhették be a számukra legkedvesebb óvónőt, tanítót és tanárt valamint SMS-ben szavazhattak rá. A szavazás lezárta után, azaz december 6-án a következő eredmények születtek:

 

Összesen nyolcvanhét pedagógust neveztek be: tizenkilenc tanítót, huszonhat óvónőt és negyvenkét tanárt. Mintegy 2400 érvényes sms-es szavazat érkezett, e szerint az első helyezést nyerték el:

Óvónő kategória: Penyák Viktória Zsófia – Ráti Napsugár Óvoda
Tanító kategória: Biszku Éva – Beregszászi Kossuth Lajos Líceum
Tanár kategória: Varga Róbert – II. Rákóczi Ferenc KMF Szakgimnáziuma

A kedvenc tanárok mellett az alapítvány azokat a pedagógusokat is díjazta, akik diákja az elmúlt év során első helyezést ért el a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség által rendezett tanulmányi versenyeken.

Az eredményhirdetés már a hónap elején megtörtént, viszont a díjátadót december 18-án szervezték meg a beregszászi Pásztor Ferenc Házban.

 Kedvenc tanárom díjátadó

 Bunda Szabolcs, az alapítvány irodavezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd ismertette a támogatásnak az eredetét és történetét, mely szerint a támogatást 2012 óta ítélik oda a kárpátaljai születésű Kiss Gyula, nyugdíjas tanár felajánlása eredményeképpen. Arra kérte az alapítványt, hogy használja a pénzt a leghatékonyabban, támogatva Kárpátalja kultúráját és oktatását. A pénzjutalom másik részét a Szerencsejáték Nonprofit Kft. biztosította. Az irodavezető felolvasta Kacsó András, a KFMA elnökének a résztvevőkhöz és nyertesekhez intézett levelét.

Fehér Ferenc, a Szent Márton Karitász Jótékonysági Alapítvány igazgatója is jelen volt a rendezvényen. Röviden ismertette a karitász tevékenységét, valamint együttműködésüket a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvánnyal.

A rendezvény fontos része volt a gyermek- és ifjúsági néptánccsoportok támogatásának kézbesítése is, mely során a kuratórium azoknak nyújtott anyagi segítséget, akik az elmúlt hónap folyamán küldték be pályázatukat működésükre, tánctanárok fizetésére, népviseletre stb.

Perduk János, az alapítvány szakmai megbízottja felhívta a figyelmet a néptánc, mint hagyomány megőrzésének fontosságára, röviden értékelte a néptánccsoportok pályázatait, valamint megköszönte az alapítványnak, hogy már kilenc éve olyan területeket karol fel, ahol a kárpátaljaiak korábban nem kaptak elegendő megerősítést. Hangsúlyozta, hogy a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány által biztosított lehetőség önbizalmat, elismerést és nem utolsó sorban anyagi segítséget nyújt évről-évre a pedagógusoknak.

 

 

Pin It
   
 

 

online adomanyozas logofacebook logo