A Ferences Misszió  

   

Hogyan pályázhat?  

   

ofm new

   

kolostor logo

   

caritas 2020 2A Nagyszőlősi Karitász a tavasz eljöttével, ugyan úgy mind a megye többi intézménye, kénytelen volt karanténba vonulni. Persze ez nem jelentette azt, hogy teljesen leálltunk a munkával, -
 a sok szigorítás mellet ugyan nem tudtunk minden nap meleg ebédet főzni, viszont igyekeztünk minden másnap száraz élelmiszer csomagokkal pótolni a rászorulók napi megélhetését.Többek között kenyeret, halkonzervet, zöldségkonzervet és tésztaféléket osztottunk.

caritas 2020 2 1Ezen kívül minden rászorulót elláttunk védő maszkkal és csak kézfertőtlenítés után, - amit a kapuban álló munkatárs végzett, - kettesével jöhettek be a Karitász épület udvarára és vehették át a kétnapi adagjukat, természetesen betartva a járványügyi előírásokat.
A húsvéti ünnephez kapcsolódóan minden rászoruló családnak ünnepi élelmiszercsomagot állítottunk össze és egy-egy pászkát is kaptak családonként.
Májustól lassan enyhült a karantén így folytattuk az ingyenkonyhánál a melegétel kiosztását kétnaponta.
Néhány hét múlva, azt látván, hogy ez rendben működik, május végétől teljes melegebédet biztosítunk mindenkinek. Jelenleg 171 rászorulónak.
Sajnos a járvány és így a karantén még mindig tart és a kárpátaljai statisztikát tekintve a járványhelyzet nem enyhült, mégis a Jó Istenben bízunk és az Ő mindenható oltalmának erejében, folytatjuk mindennapi munkánkat.

 


Német Sándor,
a Nagyszőlősi karitász vezetője

Pin It
   
 

 

online adomanyozas logofacebook logo