Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések

Ury ÁgnesUry Ágnes

1953-ban születtem, Budapesten. Sem rokonságomban, sem baráti körömben nem volt senki sem, aki a trianoni határon kívülről származott, így majd 40 éves koromig szinte alig tudtam valamit a határainkon túl élő magyarokról. Ami keveset azt is inkább Erdélyről és Felvidékről. A 90-es évek elején ferences körökben hallottam először Kárpátaljáról, és hogy ott magyarok élnek. Eleinte csak valami egzotikus borzongást, tehetetlenség-érzést éreztem, és nem tudtam, mi közöm lenne hozzájuk?

1996-ban csatlakoztam a Ferences Világi Rendhez, ahol megismerkedtem Magyari Erzsikével, aki akkor már évek óta vezette a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványt. Nem tudnám már felidézni, hogyan került szóba köztünk Kárpátalja ügye, egyszer csak azon vettem észre magam, hogy a nyíregyházi vonaton ülünk, útban Nagyszőlős felé.

Amit akkor tapasztaltam, meghatározó volt a számomra. Mindazok az emberek, akikkel akkor és azóta is ott találkoztam, valami hihetetlen közvetlenséggel, nyugodtan mondhatom szeretettel fordultak felém, őszintén feltárva problémáikat és örömeiket és érdeklődést mutattak irántam, családom iránt is. Mintha egy elvesztett rokonságot találtam volna meg, bár a vérszerinti rokonokkal sem mindig sikerül ilyen viszonyba kerülni.

Nagyszerű embereket ismerhettem meg az Alapítvány kapcsán a támogatók, a támogatottak, a kinti és az itthoni aktivisták, a ferences atyák személyében. Ez a munka, mely ugyan csak csepp a tengerben, számomra mégis sokat jelent, nem sajnálatból, nem önmagam "vállonveregetése" miatt csinálom, de őszinte örömöt okoz, és sokat segít katolikus hitem megélésében is, hiszen nem egyszer kézzelfoghatóan megtapasztalhattam a Gondviselő Isten jelenlétét és segítségét.

Gondolom bemutatkozásul ennyi elég, hiszen itt nem az én személyem érdekes, hanem a tanúságtétel, hogy a Szentlélek hogyan vezeti az embert ismeretlen utakra, csak mernünk kell ráhagyatkozni.[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

Kárpátaljai hírlevél

Név:

E-mail cím:


KFMA © 2009