Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések


Szent István ünnepe Rahón

2010. augusztus

az új kenyér megáldása

Kettős ünnepre hívtak a harangok kicsit és nagyot, fiatalt és időset Rahón augusztus 20-án, államalapító Szent István Királyunk ünnepén. Ez az ünnep a rahói templom kisbúcsúja, valamint ez a helyi magyarság nemzeti ünnepe is.

Az ünnepi szentmisét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatta be Mikulyák László plébánossal, Molnár János püspöki helynökkel, valamint a kerület papjaival. Balázs érsek szentbeszédében arra buzdított, hogy a kard által megszerzett hazát, a Szent István által felmutatott, hitet jelentő, kereszt által kell megőriznünk. A szentbeszéd után az érsek megáldotta az új kenyereket, majd a szentmise a felajánlással folytatódott, ahol a szentmise adományai mellett kenyeret és szőlőt hoztak az oltár elé. A szentmise befejező áldása előtt a főpásztor megáldotta a templom, immár faragot kerettel ékesített, a Magyarok Nagyasszonyát a Kisjézussal és Szent István királyt ábrázoló kisoltárképét.

A Gyöngyösbokréta Népi Együttes
ünnepi koncertje

Az ünnepi megemlékezés keretében először Gajdos István elnök, Beregszász Város polgármestere mondott ünnepi beszédet, majd a rahói és zipserei fiatalok adtak elő nívós, zenés színdarabot Szent István király életéből, amelyet koszorúzás követett.

Az ünnepséget a járási hivatal tanácstermében a derceni Gyöngyösbokréta Népi Együttes ünnepi koncertje követte, ahol a helyi magyarok magyar népi táncokkal és népdalokkal méltatták nemzeti ünnepünket. A koncert keretében az Anyaország nevében Scherczer Károly konzul köszöntötte az ünneplőket, majd a plébánia és a rahói járási hivatal okleveleit vehették át a kitüntetettek.

Istennek legyen hála Szent István királyunkért és ezért a szép ünnepért.Rahói plébánia

[vissza]
hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek MultimédiaKFMA © 2009