Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések


Árvízkárosultak megsegítésére való gyűjtés
június 20-án

2010. június 14.

Majnek Antal püspök június 20-ára gyűjtést rendelt el egyházmegyénkben a magyarországi árvízkárosultak javára. Az alábbi szöveget június 13-án minden templomunkban felolvasták.

A május elejétől tartó folyamatos esőzések Magyarország, Szlovákia és Lengyelország több régiójában is hatalmas károkat okoztak. A megáradt folyók, patakok, valamint a belvíz számtalan várost és települést árasztott el és sok esetben napokra elzárt a külvilágtól. Észak-Magyarországon a Sajó, a Hernád és a Bódva menti települések szinte kivétel nélkül víz alá kerültek. Több mint 4700 családot kellett kitelepíteni és több száz család otthona összedőlt.

Az árvíz okozta pusztítás következményeinek enyhítéséhez nagy szükség van az összefogásra. Emlékezzünk arra, hogy a két nagy kárpátaljai árvíz idején milyen sok segítséget kaptunk, ezért mi is egy hét múlva, június 20-án, vasárnap a templomainkban egyházmegyei gyűjtést rendezünk a mostani árvíz károsultjainak megsegítésére.

Kérjük a hívek nagylelkű adományait, hogy minél több családnak segíthessünk otthonuk újjáépítésében!

Munkács, 2010. június 10.

+ Majnek Antal
püspök

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek MultimédiaKFMA © 2009