Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések


Ministránsavatás Kőrösmezőn

2010. május

A kőrösmezői ministránsok

Nem mindennapi esemény volt Kőrösmezőn Szentháromság vasárnapján. Négy hittanost avatott Mikulyák László atya ministránssá az oltár szolgálatára.

Az ünnepi szentmise elején a fekete nadrágba és fehér ingbe öltözött négy jelölt - Szerhijcsuk András és Viktor, Vizáver Antal, Zsurakivszkij György - a már hosszabb ideje szolgála ministránsok előtt vonult a templomba. Majd egy egyik ministráns szólította azokat, akik most jelentkeznek a szolgálatra, és megkérte László atyát, hogy avassa ezeket a hittanosokat, akik nem régen lettek elsőáldozók, mininstránsokká.

az új ministránsok beöltöztetése

A buzdító beszéd, és az ígéretek után, az atya megszentelte az újonnan elkészített ruhákat, amelyeket az egyik leendő ministráns nagymamája vart, majd egyesével a kezükbe adta, mondván, hogy szeressék az Úr Jézust, akinek az oltárnál szolgálni fognak. A válasz nagyon egyszerű és egyértelmű volt: Szeretni fogom! Ezután az idősebb ministránsok segítettek a "kisebbeknek" beöltözni, majd László atya gratulált nekik, és az oltárhoz vezette őket. A szentmisében, amely a Dicsőség eléneklésével folytatódott, a szolgálatokat már az újonnan felavatott ministránsok végezték.

Segítse őket a Mindenható Isten, hogy szolgálatukat valóban példásan és szorgalmasan tudják végezni.

Kőrösmezői plébánia[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek MultimédiaKFMA © 2009