Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

A Szent Gellért és Szent György Ungvári Katolikus Kollégium év végi beszámolója

2016. december

A kollégisták a parlament előtt

A 2016/17 es tanévet hagyományosan az évkezdő táborunkkal kezdtük, amelynek tematikája az önismereten kívül, a másik ember nehézségeinek felismerése, meghallgatása volt. A diákok visszajelzéseiből kiderült, hogy igény van részükről további, hasonló tematikájú programokra.

Szeptember folyamán, a két kollégium Budapestre utazott, hogy részt vegyünk a jezsuiták által szervezett Taize-találkozón, ahol Alois testvér is elmondta gondolatait. A szervezők jóvoltából, ellátogattunk a Parlamentbe is. Ez az utazás lehetőséget adott arra is, hogy a kollégium lakói még jobban megismerjék egymást, beszélgessenek, mélyítve a kapcsolatokat. A hosszú út során erre mindenkinek lehetősége volt és sokan éltek is ezzel, hogy nyithattak a másik ember felé.

A lelkigyakorlatozó kollégisták

A következő nagy program a novemberi lelki nap volt. Puss Sándor jezsuita atya Kassáról jött el hozzánk. Itt a fő gondolat volt: a másik ember megismerése, ítélkezés nélküli elfogadása, az áldozat vállalás. Az előadó több képi eszköz felhasználásával támasztotta alá gondolatait, amelyek megjelenítése és megközelítése újszerű volt.

Advent során, kollégistáink egy csoportja utcai evangelizációval egybekötött adománygyűjtést szervezett egy kárpátaljai alapítvány javára, amely alapítvány árva gyerekek családba való elhelyezésével foglalkozik, illetve beteg gyerekek számára szerveznek gyűjtéseket. Diákjaink: zenével, zsíros kenyérrel, teával várták az érdeklődőket és fogadták az adományokat.

A programokon a két kollégium, (Szent György, Szent Gellért) közösen vett részt.

Tisztelettel: Béres Attila,
kollégiumvezető


Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2016