Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

A kárpátaljai magyar néptánccsoportok 2015-ös támogatásáról

2016. november

A bustyaházi óvoda néptánccsoportja
a Bethlen-napon Huszton

A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány által működtetett Magyar Kultúráért Kárpátalján pénzalapból 2013-ban - 11, 2014-ben - 16, 2015-ben pedig 25 magyar néptáncegyüttes részesült támogatásban. A beérkezett elszámolások és beszámolók alapján megálapítottuk, hogy 2015-ben is, - az előző évekhez hasonlóan - a támogatott néptáncegyüttesek ügyesen és hatékonyan használták fel a támogatást. Többnyire fellépőruhákra és cípőkre, valamint néhány együttes tánctanár díjazására kért támogatást. Az alábbi összeállítást a beérkezett beszámolókból válogattuk össze.


A bustyaházi óvoda néptánccsoport új, támogatásból vásárolt fellépőcípőiA nagygejőci Kincső néptánccsoport az újonnan beszerzett fellépőruhákban

A nagygejőci Kincső néptánccsoport

A mezőgecsei Kék Viola néptánccsoport

A mezőgecsei Kék Viola néptánccsoport

A mezőgecsei Szivárvány néptánccsoport

A kisgejőci néptánccsoportA téglási Orchidea néptánccsoportA csapi Szirmocskák néptánccsoport


A csapi Szirmocskák néptánccsoport fellépése

Sümegi Nóra - Így örültek a munkácsi Borostyán néptánccsoport tagjai

A 2015-ben támogatott projektek közzé tartozik továbbá Perduk Jánosnak a kezdeményezése, amelynek keretében magyarországi néptánccal foglalkozó szakemberek - Dede Zoltán és Papp Judit szakmai körútat tettek több alkalommal Kárpátalján, ellátogattak a támogatott néptánccsoportokhoz és szakmai konzultációt nyújtottak a helyi néptáncoktatóknak. Hamarosan felkerül honlapunkra az a kisfilm, amely az adott projektet fogja bemutatni.

A projekt célzott adományokból valósult meg. Ha elnyerte tetszését az adott tevékenységünk, fontosnak, értékesnek tartja azt, kérjük Ön is támogassa ezt a célt lehetőségei szerint!


Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009