Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések


Nemcsak kenyérrel él az ember...

2010. április

a megnyitó

Az ember egy egész életen át az anyagi javakat hajszolja. Sokan nem értik meg, hogy a gazdagság és a jólét nem egyenlő a boldogsággal. A lelki szegénység - nagy csapás. A hit a legerősebb alap, amelyre építeni érdemes. Azok az emberek akik megértik és elfogadják ennek az alapnak a súlyát, megtalálták a boldogság titkát. A Nemzetközi Bolyai Találkozó lehetőséget adott nekünk arra, hogy lelkünket gazdagítsuk, hitünkben megerősödjünk, magyarságtudatunkat szilárdabb alapokra állítsuk. E Találkozó résztvevői különbözőképpen élték át ezt a csodát, és ezeket az élményeket.

Aknaszlatina alpolgármestere Kocserha János úr így emlékszik vissza élményeire: "A Nemzetközi Bolyai Találkozó, az utóbbi évek legjelentősebb eseménye volt magyarságunk, községünk életében. Óriási jelentőséggel bírt mindannyiunk számára. Megmutattuk, hogy Kárpátalján is élnek magyarok, akik tehetségesek és nemzetközi szinten is elérnek eredményeket. Községünk büszkesége a Bolyai János Középiskola, mely eredményességével bebizonyította, jó irányba halad... Számomra az egyik legszebb és legmeghatóbb pillanat az eredményhirdetés volt."

díjátadás

Szedlák István iskolánk egyik tanulójának édesapja szerint : "Büszke vagyok arra, hogy a fiam a Bolyai János Középiskola tanulója lehet. Az a színvonal, melyet az iskola képvisel, lehetővé teszi azt, hogy mindenki tehetsége szerint kibontakozhasson. Bizonyíték erre a gálaest, melyen csodálatos és értékekben gazdag műsorszámokat láthattunk. Az iskola a második otthont jelképezi gyermekeink számára, s bátran mondhatjuk mi szülők, hogy ugyanolyan jól érzik magukat ott, mint családjuk körében. Sőt, mi szülök is nagyon szeretünk eme iskola falai között tartózkodni. Gratulálok a nyertes Aknaszlatinai Bolyais csapatnak és felkészítő tanárának Benedek Imrének."

Az Aknaszlatinai Bolyai János Középiskola ukrán nyelv és irodalom szakos tanárát, Görög Marianna tanárnőt kértük meg mesélje el élményeit: "Engem mint müvészlelket, meghatott a Nemzetközi Bolyai Találkozó művészi része. A mi iskolánk himnusza, a fúvós zenekar által játszott bányász himnusz, a Művészeti iskolában hallott Monti-csárdás Szenykiv Róbert előadásában, a Bel Canto megható s vidám dalai szintén könnyeket csalt a szemembe. Emellett nagyon felemelő érzés volt látni a kollégáimat, feladataik teljesítése közben. Szerintem csodálatosat alkottunk. Ha a program összeállítására gondolok, elengedhetetlen megemlíteni Benedek Imre és Mészáros János tanárurak nevét, akik percre pontosan megterveztek mindent, s elgondolásuk sikerült is, méghozzá TÖKÉLETES LETT. Ha a gáláról szeretnénk beszélni akkor Vajnági Adrién és Mitru Kornélia tanárnőket emelném ki, akik a gyermekek színvonalas előadásait készítették el és nagy segítséget nyújtottak a diákok önálló produkcióinak megszervezésében. Emellett Önmaguk is hatalmas művészi lelkesedéssel, tehetséggel és odaadással élték bele magukat a műsorvezetők szerepébe. Én nagyon boldog és büszke vagyok, hogy cn is ennek a tantestületnek a tagja vagyok."

a Vereckei-hágó emlékműnél

Az Aknaszlatinai Bolyai János Középiskola első osztályos tanítónője, Názát Éva, így vélekedik a Bolyai Találkozóról:" Ez a rendezvény nagy hatással volt mindenkire. Nagy színpadon mutatták be tanulóink tehetségüket, produkcióikat. Élvezetes és könnyekig megható volt részt venni a Találkozón. Büszke voltam tanítványaimra akik gyermeki őszinteséggel és vidámsággal gazdagították a gálaest műsorszámait."

Iskolánk igazgatója, Benedek Imre, köszönetét és háláját fejezi ki a tantestületnek, vendégeknek, támogatóknak, szülőknek és mindazoknak akik segítségével létrejöhetett a Bolyai Iskolák Találkozója.

Találkozunk 201 l-ben Zentán!

Tamáskó Jusztina, Vajnági Adrién[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek MultimédiaKFMA © 2009