Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések


Az ungvári Szent Gellért RK. Kollégium életéből

2010. április

Csoportkép a hegyekben

Bár lassan már a tanév végén járunk, mégis az augusztus végi évkezdő tábort szeretném először említeni, mely - mint eddig minden alkalommal - idén is szép élményekkel gazdagított minket és jó "löketet", szép alapot adott az újabb munkaévhez. Ezúttal Szvidovec felett, gyönyörű környezetben lakhattunk és ismerkedhettünk a természettel és egymással. Kirándulás, játék és komolyabb, önismereti csoportmunka is segített mindebben, így a néhány nap után már egészen otthonossá vált a közösség azok számára is, akik ebben az évben érkeztek tagjai sorába.

Csoportjáték

Szeptemberben, a hagyományos "bentmaradós hétvége" keretében kisebb kirándulást tettünk, mely alkalommal "más úton" igyekeztünk eljutni a Sipoti vízeséshez - sajnos sikertelenül, de az út maga nagyon szépre sikeredett... ;-) A bentmaradós hétvégék ebben az esztendőben sajnos igen mostoha sorsra jutottak: karantén, meghosszabbított vizsgaidőszak, program-lemondások, stb. következtében eddig a szeptemberi kirándulás volt az utolsó, de reményeink szerint májusban még megkoronázhatjuk a tanévet szintén egy szép közös kiránduló-nappal.

A kettő között pedig teltek/telnek zajos, dolgos, tanulós, foglalkozós hétköznapjaink. Esténként továbbra is közös imára gyűlünk össze, hogy együtt adhassunk hálát az Úrnak mindenért, hetente egy estén hittan óra keretében is jobban ismerkedhetünk Vele és magunkkal is. Lehetőség nyílik továbbá a filozófus-körben, a színjátszó-körben vagy a filmklubban is kinek-kinek megtalálni az őt jobban érdeklő elfoglaltságot.

Örömmel tapasztalható, hogy a kollégisták - úgy tűnik;-) - jól érzik magukat ebben a közösségben, jó részük szívesen és rendszeresen áldoz idejéből, erejéből önzetlenül a kollégium javára.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenféle támogatást, amiben folytonosan részünk lehet, legyen az anyagi, szellemi vagy lelki segítség. Mindegyikre nagy szükségünk van, egyik a másikat kiegészíti - és kollégiumi létünket fenntartja.

Ungvár, 2010. április 28.

Bánki M. Tabita OP
a kollégium vezetője

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek MultimédiaKFMA © 2009