Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések


A gyertyánligeti Páduai Szt. Antal óvoda beszámol az elmúlt időszak tevékenységéről

2010. április

Evés előtti ima

Jelenleg a gyertyánligeti Páduai Szt. Antal óvodának 26 növendéke van. Anyanyelvüket tekintve nagyrészt magyar- és ukránajkúak, kétnyelvűek mivel többségük vegyes házasságból érkezik intézményünkbe. Pedagógusaink nagy hangsúlyt fektetnek a magyar nyelven történő oktatásra, nevelésre, a magyar hagyományok ápolására, a katolikus hit gyakorlására.

Ez év januárjától változások történtek intézményünkben. Február végétől új pedagógussal gyarapodott kollektívánk, mivel az előző vezetőnőnk gyesen van. Az új óvónő fiatal, energetikus pedagógus, sikeresen és könnyedén beilleszkedett a kollektívánkba és a gyermekek is elfogadták, ápolva hagyományainkat, követve ütemtervünket új ötletekkel gazdagítja azt. Az ünnepi időszak mozgalmasan telt. A Betlehemi játékoktól, ami meghitt csendességet és békét kölcsönzött mind a gyermekek, mind a szülők, mind a kollektíva szívébe, a bolondos-maskarás farsangi bálig, ahol a játék kedvéért a gyerekek mellett egy-egy szülő is álarcot öltött. A farsangi időszak után a kicsik előadásukkal és csendes lelki készülődéssel várták a Feltámadás ünnepét, a Húsvétot.

öltözködés

Az óvoda költségvetését tekintve sajnos nem vagyunk teljesen bebiztosítva, mivel a növekvő inflációnak következtében magasabbak a kiadásaink, és a különböző helyekre pályázott összegeknek is olykor csak egy részét ítélik meg.

Több szempontot figyelembe véve az elmúlt időszakot sikeresnek könyvelhetjük el mind az óvoda vezetését, mind a pedagógusi munka szemszögéből is.

Reméljük Isten kegyelméből továbbra is eredményesen tudunk és fogunk működni.

Üdvözlettel: Macsek Szidónia
Karitász igazgató


[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek MultimédiaKFMA © 2009