Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Szakmai konferencia és lelkigyakorlat Kárpátalján

2016. október

Majnek Antal püspök előadása

A "25 éve Kárpátalját segítve" jubileumi programsorozat részeként a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány idén is megszervezte a Szent Márton Egyházmegyei Karitászhoz tartozó szociális és oktatási intézmények és projektek munkatársai számára azt a találkozót, amely egyben lelkigyakorlat és szakmai képzés is volt. A rendezvény a Kárpátok hegységeivel körülvett Beregszentmiklóson lévő Vodohray üdülőközpontban zajlott 2016. október 14-16-án.

Székely András előadása

A lelkigyakorlatos előadásokat Majnek Antal püspök atya tartotta, melynek témája volt a szolidaritás gyakorlása a szegényekkel folytatott szeretetszolgálat során. A szakmai előadások megtartására Székely András mentálhigiénés szakembert kértük fel, aki a kimerültség, a depresszió és a stressz kezeléséről és megelőzéséről beszélt, amely a szociális munka során jelentkezhet.

résztvevők beszélgetnek

Ezen kívül előadást tartott lelki témában Popovicsné Palojtay Márta, a Szent Márton Karitász krízisprogramjának koordinátora, valamint Petenko Miron atya. Török Orsolya, az SOS telefonos lelkisegélyszolgálatot mutatta be, amely közel egy éve kezdte el működését Kárpátalján az azonos tevékenységet folytató Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének égisze alatt, de már kárpátaljai munkatársak közreműködésével is.

Török Orsolya előadása

Mivel Alapítványunk idén emlékezik megalapításának 25. évfordulójára, az adott rendezvény is ünnepi hangulatban telt. Szombat este születésnapi ünnepség keretén belül emlékeztek a résztvevők a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány fennállásának 25. évfordulójára.

születésnapi ünnepség a KFMA tortájával

A programokon kívül a résztvevőknek lehetőségük volt ismerkedni, beszélgetni, tapasztalatot cserélni és megosztani egymással örömeiket, nehézségeiket, amelyek munkájuk során merülnek fel. A hétvégi programon feltöltődve, felfrissülve, mindenki jó hangulatban térhetett haza.Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009