Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések


A Munkácsi Római Katolikus Leánykollégium

2010. április

a leánykollégium épületének
utcai homlokzata

A Munkácsi Római Katolikus Leánykollégiumot 1998-ban alapította a Püspökség. Eleinte a város különböző tanintézményeiben tanuló magyar diáklányok szállásaként szolgált. Itt laktak a Munkácsi Római Katolikus Líceum előzményének tekinthető, a magyar iskola bázisán működő katolikus osztályok diákjai is.

2001-től, a Munkácsi Szent István Líceum bejegyzésétől kezdődően az ott tanuló lányok kaptak itt elhelyezést.

a lányok tanulás közben

A kollégium célja a Líceumban tanuló lányok szállásának biztosítása, a diákok keresztény szellemben való nevelése, megfelelő körülmények biztosítása a tanuláshoz, illetve a rendelkezésre álló szabad idő tartalmas eltöltése. A kollégiumban három nevelő foglalkozik a leányokkal, egyikük az intézmény vezetője. Az egyház tulajdonában lévő többszintes kertes épületben 9 szoba van. A kétszintes épület a tetőtér átépítésével lett megnyagyobbítva.

egy kis játék

Jelenleg 18 leány lakik a kollégiumban. A lányok vasánap este vagy hétfőn kora reggel érkeznek. Általában péntekenként hazautaznak. Kivételt a bentmaradásos hétvégék képeznek. Keddenként a líceum lelkivezetője tart hittanórát a kollégiumban. Minden napot közös imádsággal zárnak.


[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek MultimédiaKFMA © 2009