Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Támogassa Ön is
a magyar kultúrát és oktatást Kárpátalján!

2017. november

Támogasd a kárpataljai magyar neptánc
és magyar nyelv és irodalom, valamint rovásirás oktatást!

Az adományokat december 9-én adjuk át Beregszászban, az arra érdemes oktatóknak, gyermek- és ifjúsági néptánccsoportoknak.
Részletek:

A legnagyobb gondot a kárpátaljai magyar oktatás terén a tanárhiány jelenti, amely immár nem csupán a szórványoktatásban, hanem a tömbmagyarság iskoláiban is érezteti a hatását. A nehéz megélhetés, az alacsony bérek miatt egyre több tanár vándorol külföldre és a magyar iskolákban egyre kevesebb a magyarul oktató pedagógus. A tanárok otthonmaradását az anyagi támogatásuk is segítené.

A Kiss Gyula nyugdíjas ungvári tanárember által létrehozott „Magyar Kultúráért Kárpátalján Alap” - melynek pénzösszegét a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványra bízta - kamataiból idén is szeretnénk pénzjutalomban részesíteni Kárpátaljai legkedveltebb tanítóját és tanárát.

A díj a "Kedvenc Kárpátaljai Tanárom" nevet kapta. A megfelelő pedagógus kiválasztásának érdekében az alapítvány létrehozott egy honlapot, amelyen kárpátaljai tanárokat lehet benevezni egy mindenki számára nyílt szavazásra.

A szavazás során három kategóriában, - óvónő, alsós tanító és tanár - a legtöbb szavazatot kapott pedagógusok a "Kedvenc tanárom 2017", "Kedvenc tanítóm 2017" illetve "Kedvenc óvónőm 2017" díjban részesülnek, ami 50-50 ezer Ft-ot jelent. Ehhez adódnak hozzá az adakozók pénzfelajánlásai.

Ezen kívül a Magyar Kultúráért Kárpátalján pénzalapból Alapítványunk idén is szeretné támogatni a magyar kultúrát és oktatást Kárpátalján az alábbi módon:

1. A magyar néptánc oktatásának támogatása és elősegítése a kárpátaljai magyar tannyelvű iskolákban. Ennek elsődleges formája: az autentikus táncokat művelő legjobb tánccsoportok, illetve táncosok, valamint az őket oktató szakemberek anyagi támogatása.

2. A rovásírás oktatásának segítése a kárpátaljai magyar tannyelvű iskolákban. A rovásírást oktató pedagógus anyagi támogatása és a rovásírás elsajátításában kiemelkedő eredményt elért tanulók jutalmazása.

2. A magyar nyelv és irodalom, illetve a magyar történelem iskolai oktatásában kiemelkedő teljesítményt elért kárpátaljai pedagógusok jutalmazása.

Aki indíttatást érez arra, hogy a díjak pénzjutalmához saját adományát ajánlja fel, megteheti azt.
Az adományokat a közleményben "Kedvenc tanárom 2017" jelöléssel ellátva lehet befizetni vagy átutalni az alapítvány számlaszámára:

Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány
11991102 - 02119070 - 00000000


Ha teheti, kérjük Ön is járuljon hozzá a magyar kultúra és oktatás megmaradásához és erősítéséhez Kárpátalján.

Budapest, 2017. október 31.

Kacsó András
kuratóriumi elnök

Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2017