Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések


Akár életmentő is lehet egy-egy ebéd
Az aknaszlatinai Szent Család Karitász beszámolója

2017. október

Egy támogatott,
magányosan élő idős hölgy

Tisztelt támogatók!

Az Önök segítségével, immár harmadik éve sikeresen működik ingyenkonyhánk, Aknaszlatinán a Szent Család karitász-házban. A konyhán jelenleg 42 (számuk folyamatosa változik) rászoruló étkezik, heti 5 alkalommal. Közülük 14 gyermek és 28 felnőtt. A munkások, akik a konyhán dolgoznak, kb 10.000 Ft-nyi juttatásért végzik munkájukat, nagyon szorgalmasak, hálát adok az Úrnak értük, hogy vannak nekünk. A juttatással meg tudjuk pótolni kis nyugdíjukat, keresetüket.

Azzal, hogy működtetni tudjuk a konyhát sok embernek adtunk esélyt egy kicsit jobb életre. Hiszen a mai világban, itt Ukrajnában, nagyon drasztikussá vált a helyzet. A munkanélküliség, háborús helyzet, válság, fiatalok kivándorlása külföldre a jobb jövő érdekében, és még sok más dolog, ami nagyon megnehezíti az öreg, szegény beteg emberek és egyedülálló édesanyák sorsát. Sok a nagycsalád, ahol az édesapa elutazik, hogy jobb és boldogabb jövője legyen gyermekeinek, de nem mindig tér vissza a családba. Ilyenkor az édesanya mindent megtesz a gyermekeiért, de ez a minden nem mindig elég. Ezért jó, hogy vagyunk mi, az Önök segítségével és Isten akaratából ott vagyunk és segíthetünk, adunk egy ebédet, és ha van 3 éhes kis száj az anya már biztonságban érzi magát, hogy nem lesznek éhesek legalább délben. Ahogy többen mondják, a reggeli valahogy kialakul, vacsorázni meg nem muszáj. De egy gyermeknek nem mondhatod azt, hogy nincs vacsora! Ők viszont nagyon megértőek, és inkább lefekszenek este éhesen, minthogy a szülőt elkeserítsék. Ilyen a szegény gyermek...

Ahogy Jézus mondja: "Hagyjátok, had jöjjenek hozzám a gyermekek és ne tiltsátok meg nekik, mert ilyenekké az Isten országa. Bizony mondom nektek, aki Isten országát nem fogadja úgy, mint a gyermek, nem megy be oda."

A legnagyobb szüksége a rendszeres ebédekre az idős, beteg és rászoruló embereknek van. Ha a gyermeknek van édesanyja, aki dédelgeti, - ha nincs is mivel megetetnie, - akkor biztosan talál valahol egy szelet kenyeret, hogy odaadja neki. Ellenben az idős, beteg, mozgássérült, elhagyatott embereknek nincs senkije, és semmije. Kicsiny nyugdíja szinte semmire sem elég. Ha beteg, akkor vagy eszik vagy gyógyszert vesz. A kettő már nem megy. És hol van még a rezsi? Ezért az az egy ebéd egy nap, amit a konyhán kap életmentő dolog a számára. Sokat segít a hideg téli napokon, amikor még fűteni is kell valamivel. Nem kell aggódni, hogy mit egyen ma, vagy egyen-e egyáltalán? Kicsit megnyugszik, és talán a betegsége sem fog rajta kiütni olyan gyakran. Tud mosolyogni és élni.

"Ki az közületek, aki aggodalmaskodásával képes az életkorához egyetlen könyöknyit hozzátenni?" /Mt 27./
Ti keressétek először is Isten országát, és mindezt megkapjátok hozzá. Ne aggódjatok tehát a holnapért; a holnap majd aggódik önmagáért. Elég a napnak a maga baja." /Mt 33,34/

Az ételkihordó, aki elviszi az ebédet egyúttal meglátogatja a rászorultat, megkérdi szükségleteit, megveszi a gyógyszerét, ha kell, bevásárol neki. Nagy tisztelettel és szeretettel megy el hozzájuk, hiszen minden napjukat megéli velük, gondoskodik róluk, megérti problémájukat, bajukat.

Hát kedves támogatóink, Önök ilyen széppé és gazdaggá teszik a mi nagycsaládosaink és rászorultjaink hétköznapjait! Ezért Isten áldja meg Önöket minden égi és földi jóval.

Szeretettel és tisztelettel:
a Szent Család Karitász munkatársai és támogatottjai.
Aknaszlatina, 2017.10.31Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2017