Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések

Átadták a "Szt. Erzsébet rózsája" díjat
Simon Máriának

2014. november

Simon Mária a díjátadáson

November 23.-án Budapesten a Zrinyi utcai Duna Palotában volt az átadó ünnepség 17 órai kezdettel. A mintegy 200 férőhelyes rokokó díszterem megtelt a barátokkal, rendtársakkal és a hivatalos személyekkel. A teljesség igénye nélkül jelen volt: Erdő Péter bíboros, Spányi Antal püspök, Soltész Miklós államtitkár, Écsy Gábor Karitász vezető, Dr Horváth Éva FVR, Harrach Péter, Mádl Dalma, Kauser Tibor az FVR Generális Magisztere, stb.

A program elején a műsorközlő felolvasta azt a szöveget, mellyel a Ferences Világi Rend magyarországi vezetője javasolta Simon Máriát a kitüntetésre. Ezután Erdő Péter rámutatott a kitüntetés céljára. A mai világ hatalmasai állandóan pénzt vonnak el a szociális, egészségügyi, oktatási területtől. Felvetődik, hogy rossz az eszköz és a cél viszonya: a társadalom van a gazdaságért ahelyett, hogy a gazdaság szolgálná a társadalmat?

A népes család

De ha ez a probléma meg is oldódna és lenne elegendő pénz, akkor még a legfontosabb – a szív hiányozna! A mostani és a korábbi kitüntetettek az szívbéli hozzáállásukkal mutattak példát. A kitüntetés is erre akarja felhívni a figyelmet. Soltész Miklós, kapcsolódva a bíboros úr gondolataihoz a jövő szociális munkásainak képzésénél a szaktudás mellett a szívbéli elkötelezettség kialakítását tartotta kulcs fontosságúnak. A kitüntetés és a kapcsolódó egyéb ajándékok átadását követően Simon Mária köszönte meg a kitüntetést. Elmondta tépelődéseit az alkalmasságával kapcsolatban, végezetül egy verset mondott a kútról ami mindenkinek, jónak, rossznak folyamatosan adja a vizet, ami nem az övé hanem Isten ajándéka. Mária is ilyen kút szeretne lenni.

A következő műsorszám egy lírai dokumentum film volt az Ipolytölgyesen működő Szt. Erzsébet Otthonról, ahol halmozottan sérült emberek élnek együtt szeretetteljes légkörben A program zárásaként a Duna Filharmonikus zenekar kamara együttese adott színvonalas műsort közismert klasszikus zeneszámokból (Bach, Haydn, Mozart, Brahms, Erkel stb.)

Kacsó András
KFMA elnöke

Mária mint munkatárs...

2014. november

Simon Mária férjével, Simon Sándorral

A KFMA kuratóriuma meglehetősen stabil összetételű. Négyen vannak akik évtizedes távlatban dolgoznak együtt. Közülük Mária 21 éve... Sok mindent megélt az alapítványban fizikai munkától és a szegények lelki gondozásától kezdve a postai ügyintézésen át az adakozókkal való kapcsolattartásig. Számtalan bizarr történet részese.

Most mégis inkább a munkastílusáról szeretnék pár szót szólni. Szelíd, csendes egyéniség, aki szereti egyszerűsíteni az ügyeket, kedves derűvel adja elő a véleményét. Ugyanakkor a szíve nagyon érzékeny és mint tudjuk azzal lát igazán jól az ember.... Voltak olyan esetek ahol az egész kuratórium egyet értett, kivéve Máriát, aki csendesen, de pontos precízséggel védte a véleményét. Számos esetben egyszer csak azt vettük észre, hogy már teljes az egyetértés, de Mária álláspontja szerint! Utólag pedig hálásak voltunk, hogy nem szavaztuk le...

Mindig puritán. Ha fáradt, beteg volt akkor is villamossal és gyalog jött át Budára és ment haza. Soha nem engedte magát autóval szállítani. Idén tavasszal meghívta a kurátorokat családostól egy kuratóriumi üléssel egybekötött ebédre. A családias hangulat felejthetetlen marad!

Nem tudom, hogy a Ferences Világi Rend vezetése meddig bízza ránk az alapítványt, de amíg csak lehet számítunk Máriára! Isten éltesse!

Kacsó András
KFMA elnökeOssza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on![vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009