Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések


Módszerek a magyar nyelv fejlesztésére

2011. december

A Katolikus Közösségek Kárpát-medencei Hálózata (röviden HÁLÓ) magyar kezdeményezésű, keresztény ihletésú mozgalom. 2011. auguszusában a Kárpátaljai Háló Egyesület az erdélyi Gyülekezettel (Budapest) és a Magyar Bábjátékos Egyesülettel karöltve, közösen, egyhetes bábszakkörvezetői tanfolyamot szerveztek a kárpátaljai pedagógusok részére, melynek helyszíne Nagyszőlősön, a ferencesek kolostorában volt. E színvonalas képzésnek köszönhetően, 2011. november 26-án a résztvevőkből álló önkéntes csoport csodálatos mesedélutánnal ajándékozta meg a bustyaházai óvodásokat, vasárnapi iskolásokat.

Három bábjátékot láthattunk, saját készítésű bábokkal: Kolontos Jankó, A három kismalac és Az égig érő paszulyfa.

A résztvevők kicsik és nagyok nagy élvezettel nézték végig az előadást.

Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a mese , a mesealapú nyelvtanítás az egyik leghatásosabb módszere a gyermekek nyelvoktatásában Hiszen a mesei környezet segítségével a gyermek feloldódik, beleképzeli magát a cselekménybe és a bábfigurák életrekeltésével érthető lesz számára a történet, hiszen látja az állatkákat, a fát, a házikót, a királylányt stb., s így minden nagyobb erőfesztés nélkül szavakat tanul. Akár egy mondóka betanításánál is nagy hasznát vettük a figuráknak, s elértük vele azt , hogy amikor az óvónő felemelte a lovacska bábot, a gyerekek, már kórusban mondták a Gyí, paci, paripa...kezdetű versikét.

Ezért köszönjük az előadóknak a szolgálatukat, s kívánok számukra, kollégáim nevében is mégtöbb sikeres fellépést.

Takács Mária
a bustyaházai Szent Erzsébet Óvoda vezetőnője

"Mindenki lehet nagy ember... mert bárki képes másokat szolgálni. A szolgálathoz nem kell egyetemi végzettség. Nem kell hozzá egyeztetni az alanyt az állítmánnyal. Csak hálatelt szív kell hozzá, szeretettől áthatott lélek."
                                          (Martin Luther King)


Megosztás Facebook-on[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek MultimédiaKFMA © 2009