Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések


Az Ungvári Római Katolikus Fiúkollégium tevékenységéről

2010. április

A 2010-es év első negyedében sikerült elvégezni néhány szükséges javítást a kollégiumban. A legfontosabb és legsürgetőbb feladat az egyik lakószoba utólagos hőszigetelése volt. Ebben a szobában négy diák számára tudunk helyet biztosítani. A szigeteletlen fal jelentős hőveszteséggel járt, ami fölösleges anyagi terhet jelentett, illetve erősen rontotta a komfortérzetet. A külső szigetelés, sajnos anyagi és technikai okok miatt egyenlőre nem megvalósítható, ezért választottuk a falak belső hőszigetelését. Szakemberrel való konzultáció után a szoba lakói, egy ezen a téren korábban tapasztalatokat szerzett kollégista segítségével sikeresen elvégezték a hőszigetelést, majd az ez után következő tapétázást. A munka kiválóan sikerült, megszűnt a falak hidegsugárzása, érezhetően javult a komfortérzet. Különösen örömteli, hogy ezt maguk a kollégisták végezték el, erősítve ezzel a közösségi szellemet.

A munkálatok költségeit saját forrásból, illetve egy helyi hívő család nagylelkű felajánlásának köszönhetően valósítottuk meg. A másik jelentősebb felújítással kapcsolatos munkát a kollégium folyosóin végeztük. A bejárati szinten, a konyhában, az előtérben, közlekedési magasságban felfestettük a falakat, hogy a szennyeződéseket könnyebb legyen eltávolítani. Ennek köszönhetően, immár lemoshatóvá tettük a falakat, így ritkábban kell majd újrafesteni. A felújítást saját forrásból kiviteleztük.

Mindezeket a munkálatokat valamint a többi szükséges javítást, újítást csak szerény anyagi lehetőségeinkhez mérten tudjuk megvalósítani. Ezért meghatározó jelentősége van a Kárpátaljai Ferences Misszió adományainak, amelyek lehetővé teszik egyéb adományok, saját forrás felhasználást a kollégium fenntartására, a szükséges javítások, fejlesztések elvégzésére.

Immár hagyománnyá vált a kollégiumban, hogy a Húsvét előtti, évről-évre megrendezett lelkigyakorlaton közösen veszünk részt. 2010. március 18-20-között megtartott lelkigyakorlat során a kollégisták megfelelő módon felkészülhettek az ünnepre. A lelkigyakorlatot vezető Dr. Stella Leontin atya, meglátogatta a kollégiumot is.[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek MultimédiaKFMA © 2009