Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Régiós felelősök beszámolói - Felső-Tisza vidék

2015. szeptember

Egyedülálló idősek
Aknaszlatinán

Két idős néni köszönetet szeretne mondani a segítségért, ami abban nyilvánult meg, hogy kifestettük a lakásukat, amelyben kb 20 éve nem volt festve. Nagyon rendetlen állapotban volt. Festés után az Aknaszlatinai "Szent Család" Karitász tagjai besegítetek a rendrakásba.

Rendrakás a lakásban

Rendrakás után elégedetten tértünk haza, hogy tudtunk segíteni a két idős néni sorsán. Hálás köszönet!

Aknaszlatinán foglalkozunk gyermekek gyógytornáztatásával is. Eddig 15 gyermemeket sikerűlt elérni, hogy részt vegyenek a programban. A gyermekekkel gyógytornásznak utána meg masszázs következik. Nagyon sok szülő hálásan köszöni Önöknek a segítséget, hogy gyermekeik részesűlhettek ebben. Hiszen tudjuk, hogy a gyermek a jövő, és ezért tartozunk nekik annyival, hogy törődünk velük.

Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget. Isten áldja Önöket!

Egy Aknaszlatinai nagymama háláját szeretné kifejezni azért, hogy az Önök segítségével, végre lessz vize az udvaron. A nagymama 9 gyermekből és 5 felnőtből álló családot tart össze buzgó imádságával és kitartó munkával. A család nagyon szegényen él és a nagymama az, aki tartja bennük a lelket, az arőt a mindennapok nehéz átélésében.

Felujítás előtt

Aknaszlatinán van egy család, ahol az anyuka egyedül neveli három gyermekét. Nagyon szegényen élnek. A havi bejövetel alig haladja meg az 500 UAH-ot (kb. 4120 Ft). Nem tudták kifizetni a számláikat, ezért a szolgáltató lekapcsolta az áramot és a vizet az egész házban.

Az önök segítségével tudtunk nekik segíteni úgy, hogy segítettük kiegyenlíteni az befizetetlen számlákat, visszakapcsoltattuk az áramoszolgáltatást és segítettünk, hogy vizellátásuk is legyen. Tanszertámogatásban is részesültek, aminek a gyerekek is nagyon örültek, mert a középső kislánynak, Alexandrának még iskola táskája sem volt. Hálás köszönet a sok segítségért!

Sok család részesült gyógyszer- és tűzifa támogatásban is. A vidéken nagyon sok a szegény, beteg, egyedülálló idős ember. Sok esetben a fiatalok is betegek. Sajnos sok anyuka neveli egyedül gyermekét, ezért nagyon nagy segítséget jelentenek nekik ezek a támogatások. Élelmiszer-csomagokat is juttatunk nekik alkalmanként. Foglalkoztatni is tudjuk az embereket. Van akit hosszútávra sikerült szerződtetni, van aki alkalmanként dolgozik. Többen dolgoznak önkéntesen is. Ezek nagyon jó dolgok, mert így meg tudjuk őrizni az emberek méltóságát, önbizalmát, önértékelését, hitét, hogy nincs egyedül a bajban, és ami a legfontosabb törődnek velük, szeretik őket.

Ezek a programok minden körzetben működnek Aknaszlatinától- Kőrösmezőig.

Vakolásra szoruló ház

Olsánszki Ilona Nagybocskói lakos köszönetét fejezi ki, hogy segítettek valamennyire lakhatóvá tenni házát, ahol a plafon leszakadt, a falat pedig gerendával kellet megtámasztani hogy ki ne dőljön .Kályháját is sikerült megjavítani, Hálás köszönet, Isten legyen Önökkel!

Üdvözlettel:
Aknaszlatina, 2015. szeptember 16.Ruszányuk Zsuzsanna,
régiós felelős


Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009-2015