Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

A KFMA kuratóriumának 4. sz. beszámolója
Kárpátalja rendkívüli helyzetével kapcsolatban

2015. szeptember

Tisztelt Adakozó!

A rendkívüli segélykérés és gyűjtési felhívás megjelenése óta több mint fél év telt el, így ismét kötelességünknek érezzük, hogy immár negyedik alkalommal beszámoljunk az eltelt időszak fejleményeiről alapítványunk életében.

Adományok helyzete.

A rendkívüli gyűjtési felhívás eredményeként 2015. január 1. és szeptember 15. között közel 2800 esetben kapott szabad felhasználású adományt a KFMA, ami mintegy háromszorosan meghaladja a szokásos mértéket. Ennek része volt több jótékonysági kulturális rendezvény is. Ezúton is köszönjük az irántunk megnyilvánuló bizalmat.

Ebben az időszakban a KFMA kereken 68 millió Ft szabad felhasználású adományt kapott a rászoruló családok és magánszemélyek megsegítésére. Ennek az összegnek a döntő többsége magyarországi eredetű banki átutalás, kisebb része csekken történő hazai befizetés illetve külföldi eredetű támogatás (átutalás, PayPal befizetés). Köszönjük a rászorulók nevében. Az összeget – biztos bevételként – kiegészíti az októberben átutalásra kerülő közel 14 millió Ft, amit a személyi jövedelem adó 1%-a terhére juttatak támogatóink. Mind az összeg, mind a rendelkezők száma csaknem kétszerese az utóbbi évek tényértékének.

A KFMA eddigi támogatásai.

A 2015. év eddig eltelt időszakában összesen 51 millió Ft támogatást folyósítottunk jól bevált pályázati és elszámolási rendszerünkön keresztül. Újra lehetővé vált az egészségügyi problémákkal küszködők anyagi támogatása az alapítványon keresztül. Miközben a szokásos támogatásainkat (idén kb. 33millió Ft), melyeket az egyház által fenntartott ingyenkonyhák, óvodák, kollégiumok, iskolabusz-járatok, rehabilitációs központ, cigánypasztoráció, gyermekétkeztetési programok számára rendben folyósítottuk, a nyár folyamán az őszi-téli tüzelő igények fedezéséhez a KFMA 15,0 millió Ft-al járult hozzá ami kb 1500 család tüzelő igényét tudja fedezni a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye Szt. Márton karitász közreműködésével.

A Szt Márton Karitász a helyi egyházközségek és karitász szervezetek segítségével felállított egy kilenc körzetből álló figyelő és felmérő rendszert, mely felkutatja az újjonan nyomorba süllyedt személyeket és családokat. Ennek során mintegy 2000 új, támogatásra szoruló családot ismertek meg és felmérték speciális igényeiket is. Ennek a rendszernek a révén keressük a leginkább rászoruló családokat és magánszemélyeket, akiknek az Önök adományaiból segíthetünk a drámai helyzetek túlélésében. Törekszünk az egyéb segélyszervezetekkel és az öntevékeny civil társulásokkal is a kapcsolat-tartásra, összhangra.

A várható őszi-téli feladatok.

Az időjárás rosszabbra fordulásával és a pénzügyi, valamint gazdasági helyzet további romlásával az általános táplálkozási problémák mellett megnövekedett szerepe lesz a fűtési igények kielégítésének és az egészségügyi ellátási költségek fedezésének is.

Tisztelt Adakozó!

Még egyszer köszönjük a belénk vetett bizalmat és a nagylelkű adományokat. Kérjük imádkozzon értünk, hogy méltók legyünk kapott feladatunk sikeres végrehajtására. A következő beszámolónk a szokásos november végi (idén november 27, péntek 17 óra, Pesti Ferences templom) találkozónkhoz kapcsolódik, melyre már most meghívjuk.

Üdvözlettel:
Budapest, 2015. szeptember 15.a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány kuratóriuma


Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009-2015