Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

A Szent Teréz Rehabilitációs Otthon gyermekeinek nyári hittantábora

2016. augusztus

Mesenézés közben

A Jótékonysági Szent Teréz Rehabilitációs Otthon 1998-ban jött létre a Nagyszőlősi Romai-Katolikus Egyházkősség döntése alapján. A legfőbb tevékenysége – segítséget nyújtani azoknak a családoknak, ahol fogyatékos, mozgássérült vagy más betegségben szenvedő gyerek él. A gyerekek különböző családi háttérrel rendelkeznek.

Jelenleg a nyilvántartásban 25 gyerek van három évestől húsz éves korig. Ebből tizenkét gyerek iskoláskorú, akik itt folytatják középiskolai tanulmányaikat. Erre a célra biztosítva van számukra két speciális osztály tanárokkal. A tanárokat a Járási Tanfelügyelőség alkalmazza.

Ezen kívül van egy óvodai részleg.

A részlegek fő programja – szociális rehabilitáció, habilitáció. Továbbá:
- írás, olvasás, matematika, kézimunka, rajzolás, egészségügyi alapok
- testnevelés
- hittan- és zeneóra
- masszázs
- gyógytorna
- logopédia
- kirándulások.

Közös étkezés

A gyerekek többsége nagyszőlősi, de vannak, akiket a környező falvakból hoznak be.

A gyerekek buszos beutazását is a Rehabilitációs Otthon biztosítja, azzal a járművel, amelyet a Megyei Szent Marton Karitásztól bérel. A busz fenntartását az ukrán állam részben támogatja.

Az intézmény sikeres működését és a gyerekek teljes ellátását (felügyelet, étkeztetés, tisztálkodás, vécéztetés) az intézmény munkatársai végzik, akik megadják a megfelelő légkört ahhoz, hogy a gyerekek jól és biztonságban érezzék magukat. E mögött sok türelmes, szerető, kitartó munka áll, amelyhez erőt csak hitből lehet meríteni.

Délutáni foglakozás

Követve a Szentatya szavait "Jézus orvos, aki a szeretet orvosságával gyógyít", idén a Nagyszőlősi Ferences Mária Misszionárius Nővérek úgy döntöttek, hogy a nyári hittantábort, amelyben 7-8 éves gyerekek vesznek részt, együtt tartják a Szent Teréz otthon gyermekeivel. Június 13-án indult a háromnapos hittantábor, melynek témája az irgalmasság éve volt. A Szent Teréz otthon munkatársai, Tátjána és Erzsébet nővérek közel hozták a táborozó gyerekeket úgy, hogy amikor Tatjána nővér kezébe vette a gitárt mindenki barátságosan énekelt és a tolószékek már-már "észrevétlenné" váltak. A hittantábornak nagy sikere volt. A Szt. Teréz otthon gyerekei olyan "öröm gyógyszert" kaptak, amilyet egy patikában sem árulnak.

Nagy hálával gondolunk Önökre is, mint a jótevőinkre, akik sok éven keresztül anyagiakkal támogatják az intézményünket. A szülők, gyerekek és a munkatársak nevében hálásan megköszönjük a Kuratórium minden tagjának és az adakozóknak a támogatást!

Az Úr kegyelmét és áldását kérjük további munkájukra!

Jackánics Magdolna,
az intézmény vezetőjeOssza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on![vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2016