Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Életvédelem és az árvagyerekek családba segítése – konferencia Aknaszlatinán

2014. október

az egyik előadáson

Életvédelem és az árvagyerekek családba segítése címmel szervezett október 24–26. között konferenciát a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány és a Szent Márton Egyházmegyei Karitász. A rendezvényen magyarországi és kárpátaljai szociális és civil szervezetek képviselői, valamint oktatási intézmények munkatársai vettek részt.

A háromnapos program során a résztvevők megismerhették a Család és Élet egyesületet és a Kezünkben a Jövő Alapítványt. Mindkét kárpátaljai szervezet a család védelme és segítése köré építi fel tevékenységét. A Család és Élet egyesület a megfogant élet védelmével, az ehhez kapcsolódó felvilágosítással, krízisbe került várandós nők gondozásával, illetve abortuszon átesett nők lelki rehabilitációjával foglalkozik. A szervezet munkáját Popovicsné Palojtay Márta és Petenko Miron sislóci plébániai kormányzó, mentálhigiénés szakember ismertette.

A Kezünkben a Jövő Alapítvány állami intézetekben nevelkedő gyermekek családba segítését végzi örökbefogadás vagy nevelőszülői gondoskodás által, kórházmissziót és gyermekmentő szolgálatot működtet, illetve részt vesz a nemrég megalakult kárpátaljai telefonos lelki elsősegély szolgálat munkájában. Az alapítvány tevékenységét Kurmay Sándor elnök, Marosi Anita irodavezető, Kopor Nóra és Török Orsolya program koordinátor mutatta be.

Emellett a jelenlévők megtekintették a Bunda Szabolcs Egymásra találva című riportfilmjét, mely a családtípusú gyermekotthonokat működtető Sámuel Alapítvány munkáját ismerteti. A filmben szereplő beregszászi házaspár, Ilosvay Attila és Marika – akik három saját gyermekük mellett nyolc árva gyermeket gondoznak – személyesen is megosztották nevelőszülői tapasztalataikat a jelenlévőkkel.

A családsegítő szervezetek bemutatása mellett a rendezvény további célja az volt, hogy szociális segítőket és önkénteseket toborozzon.

Az előadások és filmnézés mellett kiscsoportos foglalkozások, közösségi játékok, szent mise tette teljessé a programot, mely a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

Marosi Anita
Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009