Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések


Jézus mondja: SZÜKSÉGEM VAN RÁD!
A Szent Márton Egyházmegyei Karitász
ösztöndíjasainak találkozója

2010. március

Michels Antal celebrálta a szentmisét

A Szent Márton Egyházmegyei Karitász ösztöndíj-programja 2007-től működik Kárpátalján. Célja olyan magyar középiskolát végzett katolikus fiatalok támogatása, akik ukrajnai felsőoktatási intézményben végzik tanulmányaikat, s anyagi lehetőségeik szűkösek, illetve támogatás nélkül nem tudnák befejezni az egyetemet, főiskolát. Az ösztöndíj célja a jövőbeli kárpátaljai magyar katolikus értelmiség segítése, kinevelése. A minden félévben meghirdetett ösztöndíj-programot több alapítvány és magánszemély támogatásával (Szolgálat Kész Alapítvány (Magyarország), a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány (Magyarország), Christina Funnell (Nagy-Britannia) tudják meghirdetni.

a Szent Mihály kápolnában

Az ösztöndíj-program öttagú bizottsága idén március 20-án másodszor szervezett az összes eddigi pályázók számára találkozót, amely a munkácsi székesegyházban vette kezdetét szentmisével, amelyet Michels Antal munkács-várpalánka-i plébános celebrált. A szentmise után a székesegyház mellett lévő Szent Mihály kápolnában folytatódott a program. A bemutatkozás után elsőként Kacsó András, a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány kuratóriumi elnöke tartott előadást a fiataloknak, akit a bizottság kért fel, hogy vegyen részt a találkozón. Előadásában rámutatott arra, hogy milyen fontos kutatni Isten akaratát hivatásunkkal kapcsolatban. Elmondta, hogy mindenki számára nyitott a lehetőség, hogy megtalálja az igazi helyét, feladatát a világban, amit szeret, és ami által kiteljesedik az élete.

Kacsó András elnök előadás közben

Ez után két egyetemista - Tamáskó Tünde és Vasziljeva Okszána számolt be arról, hogyan teljesítenek önkéntes szolgálatot az ungvári megyei kórház gyermekosztályán, ahol árva gyerekeket látogatnak. Majd Pápai Zsuzsanna, az Új Hajtás római katolikus lap főszerkesztője osztotta meg élményeit, tapasztalatait, amelyet a munkácsi Hit és Fény közösségén belül önkéntes segítőként szerzett. A rövid szünet alatt a fiatalok az előadókkal, a bizottság tagjaival és egymással beszélgettek. Majd a kiscsoportos beszélgetés alatt a talentumokról, képességekről, karizmákról esett szó és arról, hogyan lehet azokat felismerni magunkban.

A kiscsoportos beszélgetés után a jelenlévők megemlékeztek az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról. A találkozó végén a nyertes pályázók átvehették az ösztöndíjukat.

Bunda Szabolcs

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek MultimédiaKFMA © 2009