Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Új fellépőruhák a császlóci Rozmaring néptánccsoport számára

2016. augusztus

a Rozmaring néptánccsoport

Alapítványunk 2012 őszén létrehozott Magyar Kultúráért Kárpátalján pénzalap keretein belül immár harmadik alkalommal hirdetett meg pályázatot 2015. végén az autentikus táncokat művelő magyar intézményekben működő táncegyüttesek számára.

A nyertes pályázók között volt a homoki Rozmaring tánccsoport is, akik a pályázati támogatásból új fellépőruhákat szereztek be. Alább olvashatják beszámolójukat.

az új viseletben

A Rozmaring néptánccsoport 2015. szeptemberében alakult, 16 főből áll. Életkoruk 8-12 év. A tánccsoport vezetője és oktatója Tóth-Mihalovics Krisztina.

A Rozmaringok repertoárját kanász-, szatmári és csángó néptáncok képezik. A támogatott időszakban 57 próba volt megtartva. Több fellépésük volt az iskolán belül megtartott rendezvényeken, valamint felléptek a Császlóci Bentlakásos Iskolában, ahol kanásztáncot mutattak be. Két alkalommal kaptak meghívást a KMKSZ homoki alapszervezet által szervezett rendezvényre, valamint felléptek Antalócon a Bagolyvárban tartott Magyar Ifjúsági Konferencián.

A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványtól kapott pályázati támogatást a ruhák anyagára költöttük, amelyből három népviseleti ruhát tudtunk varratni (blúzt, szoknyát, pendelyt, kötényt). A ruhák varratását sikerült saját költségből megoldanunk. A ruhák küllemével kapcsolatban Perduk Jánossal és Perdukné Lathor Ilonával szakemberekkel konzultáltunk.

tánc közben

Nagyon nagy segítség volt számunkra a megítélt támogatás, mivel az újonnan varratott ruhákkal színvonalasabbá, esztétikusabbá tudjuk tenni a tánccsoport fellépéseit. A gyerekek így nemcsak a tánclépéseket sajátítják el, tanulják meg, hanem megismerkedhetnek a magyar népviselettel, amelyeket elődeink hordtak.

Ezúton is szeretném megköszönni a Rozmaring néptánccsoport nevében a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványának a támogatást, mivel hozzájárultak ahhoz, hogy a Homoki Általános Iskola amatőr táncosai is tovább fejlődjenek és az új tanévet részben új népviseletben kezdhetik meg.

Tóth-Mihalovics Krisztina,
a táncegyüttes vezetőjeOssza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on![vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2016