Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Hírek Kőrösmezőről

2015. szeptember

Úton az iskolába

Hálásan köszönjük a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány nagylelkű támogatását, melynek köszönhetően a kőrösmezői iskolabusz a 2015-ös évben is zökkenőmentesen működhetett. Az iskolabusz működése rendkívül fontos a magyar iskola és óvoda fenntarthatósága szempontjából, hiszen sok szülő nem engedhetné meg, hogy gyermeke(i) ezekbe az intézményekbe járjon távolra eső lakóhelyeik miatt. Az iskolabusz viszont nagyban megkönnyíti az iskolába és óvodába jutást, így a szülők szívesebben adják gyermeküket a magyar iskolába és óvodába.

Megérkezés az iskolába

Az Alapítványnak köszönhetően a kőrösmezői iskolabusz 2015-ben összesen 700.000 Ft támogatásban részesült, melynek első részleteként 2015. februárban 350.000 forint állt rendelkezésünkre. A támogatásnak a nagyobb részét 83%-át üzemanyagköltségre fordítottuk, a fennmaradó összeget alkatrészek vásárlására, illetve javításokra valamint biztosítás megkötésére használtuk fel.

Étkezés előtti ima

Köszönjük a kapott 200.000 Ft összegű támogatást is. Ennek megfelelően 16.000 UAH összeget tudtunk az étkeztetésre költeni. Zöldségek vásárlása: burgonya (5.434 kg), káposzta (132 kg). Hús vásárlása: borjúhús (71 kg), marhahús (19 kg), darálthús (35 kg), tyúkhús (34 kg), hal (29,4 lkg). Valamint cukor (45 kg) és gyümölcslé (124 db) vásárlása.

Szilvásgombóc tízóraira

Saját forrásunkból és a támogatásból így 33 gyerek étkeztetését tudtuk biztosítani 5 hónapra a kőrösmezői magyar iskolában.

Isten áldását kérjük további munkájukra!
Támogatásukat megköszönve, őszinte tisztelettel:Francz Ignác
a projektek koordinátora


Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009-2015