Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések

Fotópályázat és kiállítás Magyarország Beregszászi Konzulátusának szervezésében

2012. november

A kiállítás megnyítóján

November 9-én ünnepelte önálló feladat- és hatáskörrel bíró diplomáciai képviseletté nyilvánításának ötödik évfordulóját Magyarország Beregszászi Konzulátusa. Ebből az alkalomból fotópályázatot hirdetett Életképek Beregtől Máramarosig címmel, mely célul tűzte ki a fotóművészet népszerűsítését Kárpátalján. A tárlatot, melyen összesen 85 fényképet mutattak be, Tóth István főkonzul nyitotta meg, majd átadta a szót Sztárai Péternek, aki beszédében hangsúlyozta, hogy ezek az események azok, amelyek összehoznak bennünket.

Bunda Szabolcs,
a fotópályázat első helyezettje

Az a tény, hogy a beregszászi konzulátus immáron öt éve önállóan működik, jelzi azt, hogy az elmúlt húsz és az azon belüli öt évben mennyire intenzívvé vált a magyarság és az itteni emberek kapcsolata. „Szeretnénk elmélyíteni ezt a köteléket, szeretnénk hidakat építeni, és természetesen különleges figyelmet szentelünk az itteni magyarság sorsának, kultúrája megtartásának" – fogalmazott az államtitkár helyettes.

Ezután Ljubka Katalin, Magyarország Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériuma Nemzetpolitikai Államtitkárságának osztályvezetője olvasta fel

Az I. helyezést elért fotó
- Az öreg

Répási Zsuzsanna helyettes államtitkár levelét.

Orosz Ildikó, a II.RFKMF elnök asszonya a főiskola nevében köszönte meg a konzulátusnak, hogy az elmúlt évtizedben nagyon sokszor segítették közös ügyüket, a magyar kultúra fenntartását és ápolását. Reményeit fejezte ki aziránt, hogy hosszú távon tudnak még együttműködni, hogy ebben a régióban kultúránk, hagyományaink és értékeink megmaradjanak az utókor számára.

Ezután a pályázatok eredményhirdetése és a díjak átadása következett. Az első helyezett Bunda Szabolcs, a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítány irodavezetője, a második Jablonykó Tamás, míg a harmadik Procovics Tibor lett. Az ünnepséget közös koccintás és állófogadás zárta.

Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on![vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009