Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések





A június 21-én bekövetkezett vihar- és jégeső okozta károk felmérésének eredménye

2016. július

Alapítványunk felkérte a Kárpátaljai Szent Márton Karitászt, hogy végezzenek felmérést a viharkár súlytotta régiókban és rögzítsék a lakosság igényeit a kárelhárítás támogatásához.

Az alábbiakban beszámolunk a felmérés részleteiről:

A felmérés három településre terjedt ki. A károsultak többsége hullámpalával szeretné újrafedni a házait, mivel itt ez a legolcsóbb megoldás. A hullámpala már itt is azbesztmentes, üvegszálas, egészségre nem káros.

Batár:
Két ház - az átfedéshez szűkséges 90 darab hullámpala.

Tekeháza:
Tizenegy ház, ebből tíz háznak szűkséges összesen 1500 db hullámpala, a tizenegyedik háznál kölcsönkért pénzből át van fedve a ház.

Királyháza:
Tizenhárom ház, ebből hét házat hullámpalával terveznek átfedni. Erre szükséges összesen 1100 db hullámpala. Továbbá van egy ház, ahol kölcsönből már megoldották az átfedést. Négy ház van, ahol trapézlemezzel szeretnék befedni a házat. Ez a négy ház összesen 825 négyzetmétert tesz ki. A tizenharmadik házat már átfedték trapézlemezzel, elmondásunk szerint spórolt és kölcsönkért pénzből.

A mai árakról: 1db hullámpala - kb. 130 grivnyába kerül (kb. 1500 Ft)

A felmérések alapján az eddigi igények összege eddig mintegy 5 és fél millió Ft.

A felmért házaknál kiderült, hogy senkinek nincs biztosítása. Természetesen a munkálatoknál szükség lesz még faanyagra, szegekre, stb. Ez a helyzet jelenleg, azonban elképzelhető, hogy jelentkeznek még olyan károsultak, akik segítség nélkül nem fogják tudni megoldani problémáikat.



Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!



[vissza]



hun

eng








Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

















KFMA © 2016