Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

A Huszti Oktatási-Rehabilitációs Központ bemutatása

2014. szeptember

Az Oktatási-Rehabilitációs Központ épülete

2012. szeptember 1-jén hosszú rögös út után végre megnyithatta kapúit a Huszti járási oktatási-rehabilitációs központ, melynek megvalósításához sok jóakaró, jótékonysági szervezetek és helyi hatóságok is hozzájárultak. Az oktatási-rehabilitációs központ egy új típusú oktatási-nevelési és rehabilitációs intézmény, mely olyan gyermekek oktatását, nevelését, rehabilitációját és szociális adaptációját tűzte ki céljául, akik különböző neurológiai zavarral, mozgásszervi rendellenességgel küszködnek, továbbá cerebrális gyermekbénulásban, ortopédiai elváltozásokban szenvednek, akik igénylik a fizikai és (vagy) szellemi fejlődés korrekcióját.

Az oktatási-rehabilitációs központban 3 részleg található egy egységes rendszerben: óvodai, általános iskolai és rehabilitációs részleg.

Az intézményben jelenleg összesen 42 gyermek nevelése, oktatása és rehabilitációja folyik, ebből 17 iskolás, 25 óvodás korú.

A központban összesen 20 dolgozó foglalkozik a gyermekek fejlesztésével, akik az oktatási-nevelési és rehabilitációs folyamatokban innovatív formákat és módszereket alkalmaznak. Dolgozóink: igazgató, igazgató helyettes (oktatói-nevelői munka felelőse), 4 tanár, 9 nevelő, 1 zenei vezető, 1 pszichológus, 2 logopédus és 1 instruktor.

A központ főbb feladatai a következők:

- A fogyatékossággal élő gyermekek átfogó fejlesztések megteremtése lehetőségeikhez és képességeikhez mérten.

- Biztosítani a gyermekek korai szocializálódását és beilleszkedését az óvodai és a középiskolai oktatás szintjének megfelelően, képessé tenni őket, hogy gondoskodni tudjanak magukról, felkészíteni őket a munkavállalásra, megtanítani nekik felelősséget vállalni tetteikért.

- Biztosítani a rendszeres, átfogó pszizhológiai, pedagógiai, orvosi, fizikai, szociális rehabilitációt, megvalósítani a fogyatékkal élő és komplexen fogyatékos gyermekek optimális fizikai, intellektuális és szociális életvitelének feltételeit.

- Azon családok szociális-pedagógiai felkarolása, ahol sérült gyermekek élnek azzal a céllal, hogy bevonják őket az oktatási-nevelési és rehabilitációs folyamatba.

- Oktatási-rehabilitációs folyamat és nevelés megvalósítása a szülők bevonásával nem elszakítva a gyermekeket a családjuktól, éppen ezért a központ munkaideje 10 órás illetve 24 órás (a távol élők számára), de a tanulási hét 5 napos, a gyermekek a hétvégét így otthon töltik a szüleikkel.

Tekintse meg a kisfilmet is az intézményről:


Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009-2014