Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések

Ha veled Isten, tiéd már minden...

2012. október

a keresztelés pillanata

  Már talán említettem, hogy egy intézmény életében nincs két egyforma nap, nem kivétel ez alól a Szent Anna óvoda sem. Mikor a szülők úgy döntenek, hogy ránk bízzák gyermekeik nevelését, oktatását - kérvényt írnak. Így volt ez most is, amikor kiderült, hogy 2 óvodásunk nincs megkeresztelve. István atyával és a gyermekek szüleivel egyeztetve a mai reggel került sor a megkeresztelésükre. És mivel ovis misék is vannak nálunk, kérésünkre ovis mise keretében 2 kereszténnyel bővült a katolikus egyházközösségünk. Reggel, amikor beléptem az óvoda területére, azt vetem észre milyen elegánsak a szülők, keresztszülők, akinek gyerekeit keresztelték.

Megkezdődött a szentmise és azt énekelték gyermekeink "Kicsiny kis fényemmel világítani fogok…", és végig arra gondoltam, hogy valami megváltozik-e az életükben, hogy Krisztus gyermekeivé vállnak a mai napon? Fognak-e tudni úgy világítani a sötétségben, ahogy az énekben van? Még olyan kicsik és tudatlanok, és mi, valamit a szülők felelősége, hogy világítsanak a sötétségben embertársainak, akik nem ismerik a kereszténységet. Mise végen, amikor plébánosunk megáldotta az édesanyákat és kis keresztet rajzolt gyermekeink homlokára, az óvodásaink játékkal lepték meg az ünnepelteknek. A sok fotózás után csak ennyit tudtunk hozzátenni: Nyikita-Dávid és Máriusz-István Isten hozott a keresztény közösségben és természetesen a "Szent Anna" óvodában is.

Puliszka Éva
a Szent Anna óvoda vezetőjeOssza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on![vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009