Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Közel kétmillió forintos egészségügyi támogatásban részesült egy kárpátaljai kisfiú

2016. június

Juscsák Miklós

Juscsák Miklós, 9 éves kisfiú Kárpátalján, Királyháza nevű községben él. Másfél éves korában elvesztette hallását. 2010-ben Kijevben műtéti úton sikeresen beültettek egy hallóimplantátumot a jobb fülébe, így, – mivel már egyik fülére hallott, megtanult beszélni és 6 éves korában elkezdhette az iskolai tanulmányait is.

Azonban 2015 augusztusban a hallóimplantátumban lévő processzor meghibásodott, így Miklós csak úgy tudta folytatni tanulmányait, hogy egy odesszai cégtől kölcsön kapott egy másik hallóprocesszort. A szülőknek javasolták, hogy vásároljanak új processzort az implantátumba. Sajnos a processzor magas árát a szülők szerény jövedelmükből nem tudták kifizetni, így 2015 végén a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványhoz fordultak. Mivel alapítványunk egészségügyi alapja az igény érkezésekor szinte üres volt, így nem tudtuk támogatni az alkatrész megvásárlását, ezért a család kérelmét továbbítottuk a Magyarországi Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálathoz, amely úgy döntött, támogatja a kisfiút.

Közel fél év után, 2016 júniusában Miklós megkapta az új, korszerű hallóprocesszort a budapesti Semmelweis Klinikán. A szülők nagyon hálásak és boldogok, hogy fiúk ismét hall és folytathatja tanulmányait.

Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on![vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2016