Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

A viski "Fény és Öröm" gyertyakészítő műhely beszámolója

2014. szeptember

A gyertyakészítő műhely csoportja

A viski "Fény és Öröm" gyertyakészítő műhely már ötödik éve sikeresen működik, betöltve küldetését.

A gyertyaműhely heti három alkalommal nyújt foglalkoztatást 14-15 sérült számára. A sérültek négy településről érkeznek ide: Viskről, Husztról, Técsőről és Aknaszlatináról.

A sérültekkel 4 segítő foglalkozik. A jelenlegi áremelkedések a műhely működésében is tükröződnek: kisebb a vásárlók aránya, drágábbak az alapanyagok. A műhely működését részben pályázatokból, jótékonysági adományokból és az eladott gyertyákért kapott jövedelemből tudjuk biztosítani. A gyertyaműhelyben eltöltött idő a sérültek számára közösségépítő, ami lehetőséget nyújt a bennük lévő határtalan nagy és önzetlen szeretet megnyilvánulására... A foglalkozások nagyon jó családias hangulatban folynak, amiért a sérültek már türelmetlenül várják a soron következő foglalkozást.

gyertyakészítés közben

A jelenlegi nehézség a huszti csoport fuvaroztatása, de valahogy igyekszünk majd megoldani ezt a kérdést is.

Számunkra siker és öröm, hogy ez a gyertyaöntő műhely Isten segítségével létre jöhetett és ma is eredményesen működhet és áradhat a "Fény és az Öröm"! Ezúton mondunk köszönetet a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványnak a támogatásért, amit a gyertyakészítés alapanyagának (paraffin) megvásárlására tudtunk felhasználni. A jövőt illetően csak reménységünk van, hogy továbbra is biztosítani tudjuk a foglalkozásokat a sérültek számára békességben, szeretetben, Isten áldásával!"

Üdvözlettel:
a "Fény és Öröm" gyertya készítő műhely nevében
Szabó István
Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009-2014