Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések

2011. szeptember


Kárpátaljára került az Ács János-emlékérem


A magyarság nemzeti összetartozásáért, kultúrájának megmaradásáért végzett munkája és a keresztyén óvodai nevelés terén kifejtett tevékenysége elismeréséül a magyarországi Tapolca városa oklevéllel, és Ács János-emlékéremmel jutalmazta Puliszka Évát, az Aknaszlatinai Szent Anna Római Katolikus Óvoda vezetőnőjét.

A korán elhúnyt Ács János a város nagy tiszteletnek örvendő polgármestere volt, aki az önkormányzat vezetőjeként szívén viselte több határon túli magyar intézmény és település sorsát. A nevét viselő emlékérmet évente olyan határon túli magyar kapja, aki közösségében sokat tesz a megmaradásunkért. Ács János többször is járt Kárpátalján, Erdélyben, a Vajdaságban és a Felvidéken. Útjain az aknnaszlatinai óvodát is felkereste. Azt az intézményt, amelyet az ukrán állam kor'bban semmilyen támogatásban nem részesített. Szívén viselte a határon túli egyházi gyermekintézménynek a sorsát, és mikor már a szlatinai óvoda a bezárás küszöbén állt, különböző adományokkal segítette. A kitüntetést Császár László, Tapolca jelenlegi polgármestere adta át Puliszka Évának és Keszeg Bélának, a felvidéki Marcelháza nyugalmazott polgármesterének.

Fedák Anita


Megosztás Facebook-on[vissza]
hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek MultimédiaKFMA © 2009