Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Köszönet a támogatásért!

2015. július

Még 2015. januárjában egy Kárpátalján, Huszton élő fiatalasszony fordult hozzánk segítségért. Két éve ment férjhez. Gyerekük még nincs. Ágnes a helyi óvoda magyar csoportjában óvónő. Férje jelenleg sajnos munkanélküli. A férje édesanyjánál, - aki rokkantnyugdíjas, - egy panellakásban élnek. Szerény jövedelmükből igyekeznek tisztességesen megélni, azonban Ágnes megbetegedésekor az orvosi költségeket már nem tudták önerőből kifizetni. Ukrajnában köztudott, hogy az ingyenes egészségügyi ellátás csak papíron ingyenes, a valóságban sok ezer, néha sok tízezer hrivenyt kell "kötelező paraszolvenciaként" kifizetni az orvosoknak, és még ezek után is kétséges a sikeres kezelés az orvosok gyenge tudása, hozzállása és a hiányos kórházi felszerelés miatt. Ezért Ágnes a magyarországi kezelés mellett döntött, ami valószínüleg még így is kevesebbe került, - TB-vel nem rendelkező külföldi állampolgárként, - mint az ukrajnai kezelés lett volna. Az alapítvány kuratóriuma megítélte a kért támogatást, amely magyarországi szemmel talán nem is mondható nagy összegnek, de Kárpátalján sokaknak elérhetetlen egy ilyen összegű kiadás orvosi kezelésre. Az alábbiakban Ágnes köszönetét olvashatják.

Tisztelt Támogatók!
Tisztelt Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány!

Nem is tudom, hogy háláljam meg a kapott segítséget, amit Önök nyújtottak számomra. A támogatást 100.000 Ft mértékű összegben kértem és kaptam a Debreceni Idegsebészeti Klinikán való kivizsgálásra, a műtét( idült iköböl gyulladás - és orrsövény műtét) előtti való kivizsgálásoknak az útiköltségére, a két kontroll vizsgálatra és az azokhoz szűkséges útiköltségre, valamint gyógyszerek vásárlására az utókezeléshez.

Örömmel értesítem Önöket, hogy a műtét, az azelőtti kivizsgálások (melyek négy alkalommal történtek a műtét előtt), az idegsebészeti alapvizsgálat sikeresen megtörténtek. Az Önök támogatása segítségével meg tudtam vásárolni a kiírt gyógyszereket, ki tudtam fizetni az útiköltséget Husztról Debrecenig 4 alkalommal.

Mára már 80-85%-os jobbulást mondhatok a műtét előtti állapotomhoz képest. A műtét után már majdnem két hónap telt el. Az orvosok azt mondták, hogy a szervezet teljes átállásához 3 hónap kell. Ezért, remélem, egy hónap múlva már 100%-os jobbulást állapíthatok meg. Már teljes nekifutással dolgozom, amennyire csak bírok. Sok erőt (nem csak fizikait, hanem lelkit is) kaptam azáltal, emberhez méltó kezelésben tudtam részesülni Magyarországon, melyet Önöknek is köszönhetek. Ezért nagyon hálás vagyok.

Kérem, hogy a Jó Isten adjon sok erőt, türelmet és főleg egészséget a munkájukhoz, és az Ő áldása legyen mindig Önökön és munkájukon, hogy minél több rászoruló embernek tudjanak segíteni! Isten fizesse meg százszorosan a munkájukat!

Tisztelettel: Ágnes

Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009-2015