Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

A 2001-es árvíz pusztításához hasonlítják a június 21-én reggeli órákban pusztitó jégesőt Kárpátalján

2016. június

Jégesővel kísért heves zivatar és felhőszakadás pusztított Kárpátalja több pontján keddre virradóra. A Nagyszőlősi és a Beregszászi járásból, a többi közt Tiszaújlakról, Tiszakeresztúrból, Forgolányból, Királyházáról, Beregszászból és Munkácsról is jelezték, hogy nagy mennyiségű jégeső zúdult le a vidékükön. Főleg a nagyszőlősi járás több településén a 2001-es árvíz pusztításához hasonlítják a június 21-én reggeli órákban esett jégeső okozta károk mértékét.

Tekeházán Penzkoffer Miklós polgármester beszámolója szerint a község épületeinek 90-95%-ka erősen károsult vagy teljesen megsemmísült. A községi tanács létrehozott egy bizottságot, amely felméri a károkat és koordinálja annak a munkacsoportnak a tevékenységét, amely igyekszik mindenkinek segíteni a faluban legalább a házak ideiglenes lefedésében, újrafedésében és kijavításában, még mielőtt újabb esőzések indulnának el. Hasonlóan súlyos károkat szenvedtek el Királyházán és Szőlősegresen is.

Forrás: pmg.ua

Járási operatív törzs alakult


Nagyszőlősön járási operatív törzset hoztak létre a természeti csapás okozta károk felmérése és következményeinek felszámolása céljából. Mihajlo Ruszanyuk, a nagyszőlősi járási állami közigazgatási hivatal elnöke a sajtónak nyilatkozva közölte, hogy a járás településein kárfelmérő bizottságok működnek, amelyek délutánra összesítik a természeti csapás által okozott lakossági károkat, és az elektromos művek hibaelhárítói mindenütt helyreállítják az áramellátást – adta hírül a Goloskarpat.info nagyszőlősi ukrán hírportál.

Délelőtt Munkács fölött vonult át heves zivatar jégesővel. A városra több mint tíz percen át hullottak dió nagyságú jégdarabok. Károkról egyelőre nem érkezett jelentés.

Ugyancsak jégverés volt reggel a Szolyvai és a Técsői járásban. Az utóbbiban a vihar több helyen fákat döntött az utakra.

Forrás: MNO


Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on![vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2016