Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Gyászmise Munkácson a repülőgép-szerencsétlenség áldozataiért

2014. július

Gyászmisét mutatott be július 21-én, hétfőn reggel a munkácsi székesegyházban Majnek Antal püspök a csütörtöki repülőgép-szerencsétlenség áldozataiért. Mint elmondta: az áldozatokat hirtelen, váratlanul érte a halál, s ezért különösen is szükségük van egyházunk imáira. A püspök atya a jelenlévő hívekkel együtt imádkozott az áldozatok hozzátartozóiért is, akik most elképzelhetetlen fájdalmat élnek át, s az elkövetőkért is, akiknek, mint mondta, nagy szükségük van a megtérésre, hiszen nagy veszélyben van az üdvösségük.

Majnek Antal munkácsi megyéspüspök a tragédia másnapján arra kérte papjait, hogy a hétköznapi, de különösen a vasárnapi szentmiséken imádkozzanak az áldozatokért, a hozzátartozókért és az elkövetők megtéréséért. A híveket pedig nyomatékosan arra kérte, senkire ne hallgassanak, aki bárki iránt is gyűlöletet akar kelteni bennük: ugyanis a gyűlölködésből ered a háború, és ha a keresztényekben is gyűlölet marad, ne csodálkozzunk, ha a már így is sok vért követelő háború még jobban elterjed. Nekünk, Ukrajna Krisztus-hívőinek különösen is fontos bízni abban, hogy csakis a kölcsönös kiengesztelődés útján lehet megtalálni a problémák békés megoldásait.

Az Ukrajnai Római Katolikus Püspöki Konferencia a repülőgép-szerencsétlenség másnapján nyilatkozatot adott ki, melyben megrendülését fejezte ki a tragédia kapcsán, és együttérzéséről biztosította az áldozatok hozzátartozóit. Hétfőre, július 21-ére pedig országos böjti és imanapot hirdetett – a háborús események kezdete óta már többedik alkalommal – Ukrajna békéjéért.

A Munkácsi RK Egyházmegye Sajtóirodája
Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009-2014