Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések

A homoki és a koncházai ingyenkonyhák életéből

2012. október

reggeli a homoki ingyenkonyhán

A homoki ingyenkonyha immár ötödik éve működik sikeresen a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványnak köszönhetően. Az ingyenkonyha heti öt napban működik az iskolai időszak alatt. A gyerekek nagy számban érkeznek a reggelire, hiszen a reggeli közös étkezések fontos állomást jelentenek mindennapjaikban. Az étkezések alkalmával szendvicset, tejbegrizet és egyébb könnyű és tápláló reggelit kapnak a gyerekek. Számuk állandóan változó, 25 és 50 között ingadozik. Reggeli előtt és után közös imában hálát adunk az Istennek a kapott ételért. A hálaadás mellett a gyerekek a közös étkezések alkalmával megtanulnak egymásra odafigyelni.

Az idei évben a nyári időszakban sikerült egy rövid tábort is szerveznünk a gyerekek számára. A tábor ideje alatt a gyerekeknek lehetőségük nyílt megmutatni egymásnak ügyességüket a táncban és énekben, a közös játékok pedig még inkább összekovácsolták őket. A fiatalok ebédre szendvicset és édességet kaptak, nagyon jól érezték magukat. Ha rövid időre is, de elfelejthették a mindennapi gondjaikat.

A gyerekek és magunk nevében hálásan köszönjük támogatásukat. Sokat jelent számunkra, hogy mindennapi problémáinkkal nem hagynak magunkra.

Isten áldja meg további munkájukat!

Horváth Béla


ebédelő gyerekek Koncházán

   A koncházai ingyenkonyha második éve működik sikeresen. A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványnak köszönhetően a tavalyi év februárjától fogadja reggelenként az iskolába induló gyerekeket. A reggeli étkeztetésnek nagyon jó visszhangja van, azóta a gyerekek az iskolába is szívesebben járnak. A gyerekek létszáma változó, 30 és 50 fő között mozog. Az idei évben az Önök segítségével sikerült egy rövid nyári tábort is szerveznünk a gyerekeknek.

A hangulat nagyon jó volt: táncoltunk, énekeltünk és közösen játszottunk. Közös reggeli és ebéd is volt. A gyerekek keresztény légkörben felszabadultan szórakozhattak. Ez a rövid együtt töltött idő nagy jelentőséggel bírt, hiszen feledtetni tudtuk velük nehézségeiket.

Nagyon hálásak vagyunk Önöknek mind a nyári táborért, mind a hétköznapokban zajló étkeztetésért. Köszönjük, hogy gondolnak ránk, s gondjainkkal nem hagynak magunkat egyedül. Hálásan köszönünk minden eddigi támogatást a gyerekek nevében is! Isten áldja meg további munkájukat!

Lakatos Róbert


Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on![vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009