Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

Bababörze és családi vásár Beregszászban

2016. június

Ötödik alkalommal szervezett bababörzét Beregszászban a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete és a Kezünkben a Jövő Alapítvány június 11-én.

A két szervezet fontosnak tartja, hogy minél több olyan programot biztosítson, amelyen a családok találkozhatnak, megoszthatják gyermeknevelési, családvezetési tapasztalataikat, segíthetnek egymás ügyes-bajos dolgaiban. Ilyen a ruha- és cipővásárlás. A családok zöme ilyenkor szembesül vele, hogy csemetéjük megint nőtt egy nagyot, az ősszel még jó félcipő már szorít, a széldzseki ujja "összement", a nadrág szára is kurta lett. Főleg a kisebbekre igaz ez, akik két-három hónap alatt kinövik a ruházatukat. A legtöbb szülő - főleg a mostani nehéz anyagi helyzetben - nem szívesen áldoz vagyonokat olyan öltözékre és lábbelire, melyet csak nagyon rövid ideig hord majd a gyerkőc, nem beszélve a manapság kapható ruhaneműk és cipők gyatra minőségéről.

Az ő részükre szervezték meg az elmúlt szombaton a beregszászi római katolikus plébána udvarán a bababörzét, melyen a többi között újszülöttre való apró tipegők és body-k, óvodás korú gyerekekre méretezett cipők és ruhák, kamasz öltözékek, mesekönyvek és játékok közül válogathattak az érdeklődők. Amíg a szülők nézelődtek és vásároltak, addig a gyerekek figyelmét húsvéti kézműves foglalkozással kötötték le a szervezők.

A bababörze szükségességét mutatja, hogy a korábbiakhoz képest ezúttal még több árus és vevő vett részt az eseményen.


Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on![vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2016