Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülésekLelki nap Gyertyánligeten

2017. június

Idén második alkalommal szerveztünk lelki napot, Aknaszlatina-Kőrösmező körzetben, a rászorulók részére, amely Gyertyánligeten volt megtartva.

A lelki napot Popovicsné Palojtay Márta a "Család és Élet Kárpátalján" alapítvány vezetője és Béres István, az Aknaszlatinai Egyházközség plébánosa vezették.

Vendégeink és segítőink voltak Hajlik Katalin, a Munkácsi Szent Erzsébet Karitász vezetője és munkatársai, valamint Varga Attila, a Beregszászi Szent Anna Karitász vezetője.

A nap Szentségimádással kezdődött. Együtt kértük az Úr kegyelmét és a Szentlélek egyesítő erejét, hogy legyenek velünk, tartson meg bennünket hitben, szeretetben, békességben és boldogságban.

Ezután mindnyájan átmentünk a Gyertyánligeti Közösségi házba, ahol István atya a Szentlélek eljöveteléről és ajándékairól beszélt rövid történetekkel szintesítve.

Elérkeztünk a napnak egy olyan pontjára, amikor megírhattuk "adóslevelünket" Istennek. Mindenki leírhatta azt, amit még nem mondott ki, nem bocsátott meg, nem tudott elereszteni. Ezután István atya felszegezte a leveleket a keresztfára.

Délben a Gyertyánligeti Páduai Szt. Antal óvoda munkatársai finom ebéddel kínáltak bennünket. Az óvónők pedig lefoglalták a gyerekeket játékokkal, énekekkel. A nap szentmisével ért végett.

Jó volt látni, ahogy az emberek együtt imádkoznak, és jó érzés volt együtt hálát adni mindenért, befogadni a Szentlélek ajándékait és átélni azokat. Szeretnék köszönetet mondani minden munkatársamnak, résztvevőnek, akik bármilyen módon hozzájárultak ehhez a csodálatos naphoz. Isten áldását kérem rájuk, munkájukra és életükre.

Ruszányuk Zsuzsanna
Aknaszlatina, 2017. június 10.

Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2016