Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

A Szent Márton Karitász szociális és tanulmányi ösztöndíj-projektje

2015. június

A Szent Márton Karitász szociális és tanulmányi ösztöndíj-program célja az Ukrajnában tanuló magyar diákokmegsegítése, a tandíj egy részének kifizetése, kollégiumi díj pótlása vagy egyéb a helyi diákélettel kapcsolatos nehéz szociális körülmények enyhítése.

A tanulmányi és szociális ösztöndíjra Kárpátalja egész területéről pályázhatnak a diákok, Rahótól Ungvárig.

A program 2005-ben indult. Először egy magánszemély, Tóth Péter kezdeményezte a támogatást. Három diákot támogatott. Az általa felajánlott összeg 8000Ft/hó/fő volt.

Azóta már több támogató jelentkezett hasonló szándékkal. A támogatás indokoltsága azzal magyarázható, hogy Ukrajnában nagyon elszaporodtak a tandíjas képzések. Egyre nehezebb bekerülni államilag finanszírozott egyetemi vagy főiskolai szakra. Az összeg sem csekély, 50 000 Ft feletti tandíjakat kérnek, ami az ukrajnai fizetésekhez képest igen magasak. Az alapítvány kuratóriuma 2006 őszén a program támogatására Oktatási Alapot hozott létre. Mivel a Szent Márton Egyházmegyei Karitász Ösztöndíj Alapot hozott létre hasonló céllal 2007-ben, ezért alapítványunk már közvetlenül nem fogad tanulmányi célú pályázatokat, hanem az Egyházmegyei Karitász Ösztöndíj Alapját támogatja évi rendszerességgel.Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009-2015