Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

A Nagyszőlősi Karitász beszámolója

2014. július

Az ingyekonyha

Mivel igen instabil a helyzet Ukrajnában az országban folyó hadi helyzet miatt, megváltoztak a körülmények a Nagyszőlősi Karitász működésében is. Erről szeretném tájékoztatni Önöket.

2014 első félévének eredményeit most tudjuk összegezni és tervezni a második félévet. A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány 2014-re megszavazott hét millió forintot a Nagyszőlősi Karitász támogatására. Ez az összeg a többi adománnyal együtt, bizonyos takarékossággal elegendőnek tűnik az évi működésünkhöz.

A rászorulók sokszor nagyon éhesek

A Nagyszőlősi Karitász a 2013-ban felhasznált földgázért a lakossági tarifa ára szerint fizetett, mint egyházi intézmény. Ám év végén kaptunk egy levelet a szolgáltatótól, melyben tájékoztattak bennünket, hogy ez az ár hibás, mivel szerintük mi nem tartozunk ebbe a kategóriába és felszámoltak nekünk 42 000 grivnya (kb. 825.000 Ft) tartozást a 2012. és 2013. évekért. Válaszlevelünkben kértük a hivatalt, hogy változtasson a véleményén, mert mi ezzel nem értünk egyet. Választ nem, de figyelmeztetést kaptunk, hogy amennyiben nem fizetjük ki a tartozást, beszüntetik a gázszolgáltatást. Az állóháború még folyik...

Az új nyílászárók

Ezzel együtt 2014-ben már kétszer emelték a földgáz árát. Az ebédek elkészítésénél nem tudjuk nélkülözni a gáztűzhely használatát, de a fűtés gazdaságossá tételét indokolt megoldanunk. Ennek érdekében folyamatban van egy nem földgázzal működő kazán vásárlása és üzembe helyezése. Lecseréltük a nyílászárók nagy részét. Az ebédek készítésére továbbra is nagy szűkség van (és lesz), mert az árak emelkednek, de a bérek és a nyugdíjak nem. A fűtési szezon beálltával valószínűleg még nehezebb lesz, mert októberben tervezik az újabb gázáremelést.

Ebédosztáskor

Próbáljuk beindítani a segélyszállítmányok fogadását, reméljük a jelenlegi ukrán kormány nem fog olyan nehézségeket teremteni, mint az előző ezzel kapcsolatban.

Lehetőségünk van egy családtípusú gyermekotthon létrehozására az alapítóval közösen. Ehhez most keressük a megfelelő házaspárt.

Tisztelet Kuratórium! A Nagyszőlősi Szociális Karitatív Központ hálás köszönetét fejezi ki a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány valamennyi adományozójának áldozatos munkájukért és önzetlen támogatásukért, amellyel nagyban hozzájárulnak intézményünk működéséhez és vállalt feladataink teljesítéséhez. További munkájukra Isten áldását kérjük kívánunk jó egészséget és sok sikert!

Nánási Antal
a Nagyszőlősi Karitász vezetője
Ossza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009-2014