Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhasznú jelentések Kuratóriumi ülések


Elsőáldozás Kőrösmezőn

2010. január

Január 31-en vasárnap, Kőrösmezőn a romai katolikus templomban sor került tíz gyerek elsőáldozására. Nagy esemény ez az életükben, hiszen ekkor vehették magukhoz a gyerekek először Jézus Krisztus Testét és Vérét. Ezt a jeles eseményt 3 éves felkészülés előzte meg, amely Vizauver Magdi néni és Mankovics Sándor diakónus segítségével valósult meg.

A szentmise elején a gyermekek szüleik áldását kérték, majd egy-egy szál fehér rózsát helyeztek el az oltár előtt. A hitvallás megújítása után ígéretet is tettek, hogy jó keresztények lesznek, rendszeresen járnak templomba és igyekeznek majd jól tanulni az iskolában.

A felajánlott adományok előtt saját játékaikat is az oltár elé helyezték, jelezve Jézusnak, hogy mostantól felnőtt keresztények akarnak lenni. Az első szentáldozás nagyon fontos pillanatait a templomban csend kísérte, majd a gyerekek együtt imádkozták a hálaadó imát, hogy elsőáldozók lettek. Az ünnepségen jelen voltak a gyerekek szülei is, akiket meghatott a fehérbe öltözött csemetéik látványa. A szentmise végen a gyerekek és a szülők köszönetet mondtak László atyának és a hitoktatóknak. A plébános atyától a gyerekek ajándékban részesültek, mindegyikük kapott egy emléklapot és egy imakönyvet.


Milcsevics Mária
hitoktató


[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek MultimédiaKFMA © 2009