Kezdőlap Bemutatkozás Híreink 1% Hogyan segíthet? Rendkívüli gyűjtések Elérhetőség

      A Ferences Misszió

Rövid története

      A Kárpátaljai Ferences
       Misszió Alapítvány

Története Támogatottjai Tisztségviselői Működési elve Gazdálkodása Alapdokumentumai Közhaszn. jelentések Kuratóriumi ülések

A KFMA kuratóriumának 3. sz. beszámolója Kárpátalja rendkívüli helyzetével kapcsolatban

2015. június

Tisztelt Adakozó!

A rendkívüli segélykérés és gyűjtési felhívás megjelenése óta hónapok teltek el, így ismét kötelességünknek érezzük, beszámolni az eltelt időszak fejleményeiről.

Adományok helyzete.

A rendkívüli gyűjtés eredményeként 2015. január 1. és június 15. között mintegy 2250 esetben kapott szabad felhasználású adományt a KFMA, ami többszörösen meghaladja a szokásos mértéket. Ezt kiegészítette öt jótékonysági kulturális rendezvény is. Ezúton is köszönjük a bizalmat.

Ebben az időszakban a KFMA kereken 55 millió Ft szabad felhasználású adományt kapott a rászoruló családok és magánszemélyek megsegítésére. Ennek az összegnek a döntő többsége magyarországi eredetű banki átutalás, kisebb része csekken történő hazai befizetés illetve külföldi eredetű támogatás (átutalás, PayPal befizetés). Köszönjük a rászorulók nevében.

A KFMA eddigi támogatásai.

A 2015. év eddig eltelt időszakában összesen 25 millió Ft támogatást folyósítottunk jól bevált pályázati és elszámolási rendszerünkön keresztül. Újra lehetővé vált az egészségügyi problémákkal küszködők anyagi támogatása az alapítványon keresztül. A Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye karitász szervezeteivel együtt keressük a leginkább rászoruló családokat és magánszemélyeket, akiknek az Önök adományaiból segíthetünk a drámai helyzetek túlélésében. Törekszünk az egyéb segélyszervezetekkel és az öntevékeny civil társulásokkal is a kapcsolattartásra, összhangra.

Támogatási elveink, gyakorlatunk.

A KFMA támogatást csak a már évek óta sikeresen működő pályázati és elszámolási rendszerének szigorúan vett alkalmazása révén folyósít a jelen kritikus helyzetben is. Így kívánjuk „jó gazda módján” biztosítani, hogy az Önök nagylelkű adománya a leginkább rászorulókhoz jusson el.

Az általunk kiemelten támogatandó területek: az ingyenkonyhák és szolgáltatásaik (eddig 130 ezer ebéd/év), a száraz élelmiszer csomagok kiosztása (eddig 2700 db/év), a családok tüzelő támogatása (eddig 150 család/év) valamint a rendkívüli egészségügyi gondokkal küzdők anyagi támogatása.

Keressük a megoldást a családok rendkívül megemelkedő rezsi költségének (gáz, víz, villany) támogatására is. Többen jelezték, hogy személyes kapcsolatot is igényelnek támogatott személyekkel. KFMA is fontosnak tartja ezt a törekvést, de arra hogy ilyen kapcsolatokat szervezzen technikai eszközei nem elégségesek. Ugyanakkor öntevékeny csoportok szűk körben megtehetik ezt a mai eszközök felhasználásával (internet, Facebook stb.) Ebben az esetben felhívjuk figyelmüket a megbízható partnerek kiválasztásának fontosságára.

Tisztelt Adakozó!

Még egyszer köszönjük a belénk vetett bizalmat és a nagylelkű adományokat. Kérjük imádkozzon értünk, hogy méltók legyünk kapott feladatunk sikeres végrehajtására.

Üdvözlettel:
Budapest, 2015. június 15.

a KFMA kuratóriumaOssza meg a cikket ismerőseivel a Facebook-on!

[vissza]hun

eng
Jónás testvér
vasárnapi gondolatai

      Hogyan pályázhat?

Pályázati útmutató Elszámolási útmutató

      Érdekességek

Dolgozatok Linkek Multimédia

KFMA © 2009-2015